رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم جشن شکرگزاری برداشت گندم:

برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات کشاورزان  معرفی شده است .

در جشن شکرگزاری برداشت گندم، محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، گفت: کشت بی رویه در سال های گذشته استان  فارس را با خشکسالی مواجه نمود، اگرچه صنعتی شدن استان یک ضرورت است اما کشاورزی و تامین نیازهای اولیه زندگی از ضروریات بسیار مهم تر از صنعت هست، حل مشکل با تامین آب مورد نیاز کشاورزان میسر هست که در دو سه سال گذشته بارندگی های خوبی در منطقه داشتیم حفظ این نزولات الهی با آبخیز داری ، ایجاد سد و اقدامات این چنینی باعث رشد مضاعفی در حوزه کشاورزی می گردد.

وی افزود: ایجاد اشتغال و رفع مشکلات معیشتی مردم باایجاد سد بر روی رودخانه مهران و حفظ و نگهداری نزولات آسمانی این منطقه طبیعتا می تواند سفره های زیر زمینی را سیراب کند و فضا را برای کشاورزان مهیا کند.

در ادامه این مراسم محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: خداوند را شاکریم علیرغم شرایط سخت اقلیمی باز هم شاهد برداشت گندم هستیم.

وی با اشاره به این که به ازاء هر هزار لیتر آب مصرفی کشورهای توسعه یافته  5/1 (یک و نیم کیلوگرم ) و در ایران 7/0 (هفت دهم) کیلوگرم محصول تولیدی داریم و در جهت رفع مشکل بایستی به دنبال افزایش بهره وری با مدیریت کشاورزی باشیم، افزود: جهت بهره مندی بیشتر کشاورزان از علم و دانش کارشناسان و تسریع در رفع مشکلات، مناطق روستایی پهنه بندی شده و یک کارشناس به عنوان مدیر  به هر پهنه اختصاص داده شد، هر مدیر پهنه بایستی تعاملات بسیار خوب با بهره برداران کشاورزی پهنه خود داشته و جوابگوی مشکلات آنان باشد، در همین راستا برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات معرفی شده است.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی در برخی از مناطق استان فارس دچار بیلان منفی شده ایم، آبیاری تحت فشار بهره وری از آب را حداقل تا سه برابر بالاتر می برد،  ۸۵ درصد از هزینه اجرای آبیاری نوین به صورت یارانه بلاعوض به بهره برداران پرداخت می شود و انتظار داریم با توجه به شرایط خشکسالی حاکم شاهد آبیاری سنتی در هیچ مزرعه ای نباشیم.

وی در ادامه افزود: با آبیاری تیپ در گندم میزان مصرف کشاوزران ۴ هزار متر مکعب است، در روش سنتی دو برابر این میزان مصرف می گردد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در کشت گلخانه ای ۵ تا ۱۵ برابر افزایش بهره وری آب داریم، بنابراین ارزان ترین تسهیلات با اولویت گلخانه به بهره برداران پرداخت     می گردد، تسهیلات توسعه روستایی با بهره  شش درصد است، اولویت اول گلخانه می باشد و اولولیت بعدی این سازمان در پرداخت تسهیلات در زمینه صنایع تبدیلی تکمیلی بسته بندی فرآوری و سایر محصولات می باشد.

وی با اشاره به این که هر هکتار گلخانه حدود ۱۰ نفر اشتغال زایی دارد،  از خیرین دعوت نمود تا در ساخت گلخانه با هدف اشتغال زایی سرمایه گذاری نمایند.

وی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کارشناسان و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی، در امر صدور مجوزها، ارائه مشاوره و…در توسعه گلخانه ها نهایت همکاری را با متقاضیان دارند.

این مقام مسئول همچنین در ارتباط با مدیریت نزولات آسمانی گفت: سهمی از اعتبارات تخصیصی صندوق توسعه ملی جهت آبخیز داری به شهرستان مهر و منطقه دارالمیزان تخصیص داده شده است.

شایان ذکر است که جشن شکرگزاری برداشت گندم در بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ در روستای درالمیزان، بخش اسیر، شهرستان مهر برگزار شد که شهرستان مهر یکی از جنوبی ترین شهرستان استان با مساحت ۲۳۹ هزار و ۵۴ نفر و معادل یک ‌چهارم مساحت استان و جمعیت ۶۵ هزار نفر معادل یک دهم جمعیت استان فارس را داراست و در این مراسم محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، سید محمد موسوی فرماندار شهرستان مهر حضور داشتند.

 

“تشکیل اولین جلسه شورای کشاورزی در سال ۱۳۹۷ در استان فارس “

وی افزود: آب محور بودن در عرصه کشاورزی و نگاه به چگونگی مصرف آب در هر برنامه ریزی اهمیت دارد که خوشبختانه در استان فارس سازمان آب و سازمان جهاد کشاورزی در اجرای عملیات کشاورزی اهداف مشترک داشته و به دنبال تدوین سند مشترک می باشند.

 این مقام مسئول خاطر نشان کرد: معاش مردم لاجرم در استان بایستی پایدار باشد و مطابق با اقتضای امروز در زمینه های مختلف با توجه به بحران آب  برنامه ریزی گردد.

مهندس تبادار در قسمت دیگر از سخنان خود گفت:

مهمترین موضوع در این استان تقویت صندوق ها می باشد، این صندوق ها  به عنوان منابع پایدار و پشتوانه شورای کشاورزی رقم می خورد، اهمیت و آینده مثبت  صندوق ها به بهره برداران بخش کشاورزی شرح داده شود و انتخاب مدیران این صندوق ها با دقت انجام گیرد.

در ادامه این جلسه محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس  گفت: پیش بینی می شود بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم آبی و ۷۳ هزار تن گندم دیم تولید شود.

وی افزود:دستورالعمل خرید تهیه شده است و در سال زراعی جاری بر خرید کیفی تاکید شده است به نحوی که خرید به صورت شناسنامه دار انجام می گردد، بازدید از مراکز خرید انجام شده است و تمامی مراکز خرید آمادگی لازم را برای خرید گندم کشاورزان را دارند.

دکتر قاسمی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تا کنون ۲۳۱ هکتار کلزا از کشاورزان توسط شرکت غله خریداری شده است و بیش از ۳۹۱ تن محصول تولیدی به شرکت غله تحویل داده شده است.

وی افزود: استان فارس با دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ دستگاه کمباین در عملیات برداشت ۲۵ استان کشور مشارکت دارد که با همکاری اتحادیه کمباین داران استان فارس و اداره توسعه فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معاینه فنی کمباین ها انجام شده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مقاومت پنبه به کم آبی افزود : در سال ۹۳ سطح زیر کشت پنبه در استان فارس ۱۱۹۰۰ هکتار تولیدی معادل ۴۲ هزار تن که در سال ۹۶ به ۱۵۸۲۰ هکتار سطح زیر کشت  با تولید ۵۶ هزار تن رسیده ایم و توسعه کشت آن در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر سحرخیز مدیر حراست جهاد کشاورزی فارس پنجم فرودین ماه در جهرم

            دکتر سحرخیز مدیر حراست جهاد کشاورزی فارس پنجم فروردین ماه در جهرم دیدارنوروزی دکتر سحرخیز مدیر حراست جهاد کشاورزی فارس ،مهندس شهابی مدیر جهاد کشاورزی جهرم با دکتر دژکام امام جمعه شهرستان جهرم به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی جهرم دردیدارنوروزی دکتر سحرخیز مدیر حراست جهاد کشاورزی فارس ،مهندس شهابی مدیر جهاد کشاورزی […]

پلاک گزاری تراکتورهای شهرستان جهرم

  پلاک گزاری تراکتورهای شهرستان جهرم سرگرد جعفری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جهرم و نماینده تراکتور داران استان فارس از ۳۵دستگاه تراکتور بخش کردیان جهت پلاک گذاری این دستگاهها   به گزارش روابط عمومی مدیررت جهاد کشاورزی جهرم با همکاری پلیس راهنمایی رانندگی جهرم و نماینده تراکتور داران استان فارس از کشاورزانی […]