مبنای خرید تضمینی محصولات بخش کشاورزی

:” ماده  ۴۸ـ دولت مکلف است ظرف مدت یک سال از تاریخ لازم الاجرا  شدن این قانون اقدامات لازم را برای ایجاد سامانه داده ها به منظور شناسایی دقیق واحدهای تولیدی محصولات کشاورزی به علاوه میزان تولید هر یک از محصولات توسط آنها انجام دهد … ” و ماده 10دستورالعمل سامانه جامع پهنه بندی جهاد کشاورزی در سطح وزارت جهادکشاورزی طراحی و راه اندازی شد و عملاً از اوایل سال 96 بطور جدی کار خود را در خصوص ثبت آمار واطلاعات بخش کشاورزی شروع کرد.
هدف این سامانه  جمع آوری اطلاعات و آمار به روز کشاورزان و ایجاد یک بانک مطمئن اطلاعاتی با هدف و کاربردهای متعدد در بخش می باشد.اطلاعات این سامانه برپایه « بهره برداران» طراحی شده و اقلام اطلاعاتی اعم از سطوح زیر کشت، میزان تولید ، میزان عملکرد و… در این سامانه ثبت است و بصورت سالانه و مطابق با فصل کشت و برداشت به روزرسانی می شود.
از اهداف مهم این سامانه، تسهیل و شفاف سازی خرید اقلام تولیدی خرید تضمینی به ویژه گندم می باشد. البته به عنوان اولین تجربه، در فصل برداشت ذرت سال 96-95، خرید تضمینی این محصول از طریق سامانه جامع پهنه بندی صورت پذیرفت. برای این کار ابتدا کلیه بهره برداران و تولید کنندگان ذرت در سامانه جامع پهنه بندی ثبت نام و پس از ارسال اطلاعات مربوط به میزان تولید آنها به شرکت پشتیبانی امور دام، کد بورسی بهره بردار صادر و در نهایت محصول خریداری می شد. این کار علیرغم مشکلات به عنوان یک تجربه موفق زمینه را برای اقدامات اساسی و مهم مثل خرید گندم فراهم کرد.
هم اکنون در سال جاری زراعی، خرید گندم نیز به همین شیوه در دست اقدام است. با ثبت نام بهره برداران گندم در سامانه مدیریت جامع پهنه بندی، کلیه کشاورزان گندم کار بصورت سیستمی به شرکت غله و خدمات بازرگانی معرفی و پس از دستیابی به اطلاعات میزان تولید ، خرید تضمینی از آنها صورت می پذیرد.
با توجه به شروع برداشت گندم در شهرستان های جنوبی استان (لامرد، مهر، گراش، خنج ، لارستان و…) از فروردین ماه، هم اکنون خرید تضمینی به همین شیوه در حال انجام است . از اهداف این شیوه، شفاف سازی اطلاعات بهره برداران و تولید کنندگان می باشد تا امکان هر گونه سوء استفاده ای در خصوص تحویل گندم هائی غیر از تولید کنندگان واقعی منتفی شود. همچنین خرید تضمینی سایر اقلام مانند کلزا و جو به همین شیوهنیز در دستور کار است و برنامه ریزیهای لازم برای ثبت به موقع اطلاعات در سامانه جامع پهنه بندی انجام شده است.بدون شک از مزایای این شیوه، تسریع در پروسه خرید از کشاورزان و نیز شفاف سازی اطلاعات موجود(میزان تولید، میزان خرید، سطوح زیرکشت و…) می باشد که ضمن ارائه یک آمار قابل اتکاء راه را برهرگونه سوء استفاده ای خواهد بست.      
ذکر این نکته نیز لازم است که زحمت اصلی و تمام وقت ثبت اطلاعات در سامانه پهنه بندی به عهده همکاران شهرستانی به ویژه مسئولین مراکز و مدیران پهنه ها بوده است که قابل تقدیر و سپاسگزاریست.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=659

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟