آغاز برداشت چغندرقند پاییزه در استان فارس

محمد صادقی گفت: برداشت این محصول از شهرستان قیر و کارزین.در تاریخ 23 اردیبهشت ماه آغاز شد و تاآخرین برداشت در شهرستان داراب و به مدت تقریبا یک ماه ادامه خواهد داشت که برداشت با استفاده از کمباین مدرن در سال جاری در دستور کار قرار گرفت و چغندر قند پاییزه برداشت شده از مزارع استان به کارخانه قند شهرستان های مرودشت وفسا تحویل می گردد.

وی با اشاره به اینکه زراعت پاییزه چغندرقند از راهکارهای تثبیت اشتغال کشاورزان در بحران خشکسالی است، افزود: کاهش ٥٠ درصدی مصرف آب در کنار کاهش هزینه های تولید در واحد سطح از مزایای کشت چغندرقند در پاییزاست.

او تصریح نمود: در کشت بهاره چغندر قند به ازای هر مترمکعب مصرف آب، ۷۴۰ گرم شکر تولید شده و این در حالی است که در کشت پاییزه چغندر قند به ازاء مصرف یک متر مکعب آب بیش از ١٤٠٠ گرم شکر تولید می گردد.

این مقام مسئول اضافه نمود: نشاکاری در زراعت چغندرقند باعث کاهش ٤٠ درصدی مصرف آب، کاهش مصرف بذر و سایر هزینه‌های تولید می‌شود، امسال برای اولین بار و به صورت آزمایشی کشت نشایی چغندر قند در شهرستان قیر وکارزین انجام شد و در سال آینده توسعه کاشت نشایی این محصول در دستور کار قرار گرفته است.

او اظهار داشت: کمک به کشاورزان ازطریق پرداخت یارانه بذر و آبیاری تحت فشاراز جمله مساعدت های سال جاری سازمان جهاد کشاورزی در جهت توسعه این محصول بوده است و اضافه نمود: چغندر قند بهاره از جمله محصولات پرآب بر است که با توجه به خشکسالی های اخیر هر ساله با کاهش سطح زیر کشت مواجه گردیده و انتظار می رود با توجه به درآمدزا بودن  این زراعت و کاهش مصرف آب زمینه برای توسعه کشت چغندر پاییزه فراهم گردد.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=752

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟