محمدمهدی قاسمی با اشاره به پیشرفت کشورهای توسعهیافته در زمینه بهرهوری از آب، افزود: انتقال دانش روز دنیا به استان فارس با دعوت از محققان صاحبنظر بینالمللی، آموزش کارشناسان و بهرهبرداران و اعزام کارشناسان به کشورهای پیشرفته انجام میپذیرد.
وی افزود: آبزیپروران استان فارس در صورت ارائه طرحهای مبتنی بر سیستمهای نوین بهرهوری آب در آبزیپروری از طرف سازمان جهاد کشاورزی مورد حمایت و مساعدت قرار خواهند گرفت.
در ادامه همایش مدیر فنی و امور آبزیپروران سازمان شیلات ایران گفت: توسعه پایدار آبزیپروری به اجرای سیستم RAS، اقتصادی کردن فعالیت آبزیپروری، کاهش ریسک، افزایش بهرهوری، بهکارگیری تکنولوژی نوین و دستیابی به دانش، متکی است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مصاحبه با خبرنگار ایانا گفت: از راههای برونرفت از چالش خشکسالی اخیر اصلاح گامبهگام مکانیزاسیون در مزارع تکثیر و پرورش آبزیان است.
علی فلاحی افزود: در همین راستا استفاده از «سامانه چرخش آب» بر مبنای حداقل تعویض آب و با تأکید بر نصب و راهاندازی سیستمهای تصفیه بهمنظور مدیریت آب خروجی و برگشتی در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: این سیستمها برای مراکز تکثیر و سیستمهای پرورش قابل تنظیم و طراحی است و شرایط مساعدتری را برای رشد ماهی در طول دوره پرورش فراهم میکند. بهرهبرداری از کمترین میزان آب، کاهش مصرف انرژی، امکان کنترل فاکتورهای کیفی آب، ازجمله مزایای این سامانه است.
وی از دیگر مزایای استفاده از این سامانه را تأکید بر حذف مواد آلی، آمونیاک، نیترات، مواد زائد دفعی، حذف بار میکروبی، کاهش ریسک ابتلا به بیماریها و سالمسازی پساب خروجی دانست.
بر اساس این گزاش: اولین همایش ملی «سامانه چرخش آب یا RAS» در مزارع آبزیپروری، با تدریس الکساندر رز «Alexander Rose» محقق آلمانی و حضور مدیر فنی و امور آبزیپروران سازمان شیلات ایران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مدیر شیلات و امور آبزیان این سازمان و جمعی از کارشناسان، محققان کشور و آبزیپروران استان فارس، روز دوشنبه 17 اردیبهشتماه برگزار شد./