وزیر جهاد کشاورزی:تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار برای آبخیزداری منشا تحول در جلوگیری از ریزگردها و حفظ خاک است/افزایش ۲۵ درصدی بهره وری آب طی پنج سال اخیر

وزیر جهاد کشاورزی گفت:تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در سال جاری با حمایت رهبر معظم انقلاب، دولت و مجلس منشا تحول در تعادل بخشی به سفره های آب زیر زمینی، جلوگیری از ریزگردها و حفظ خاک است.

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به اهواز، مهندس محمود حجتی امروز در همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی با اعلام این مطلب افزود: امسال اعتبار ۲۰۰ میلیون دلاری در اختیار منابع طبیعی برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری قرار گرفته که می تواند در تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی، حفظ خاک و پوشش گیاهی تحول ایجاد کند.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: آب و خاک از سرمایه های گرانقدری است که خداوند در اختیار ما قرار داده و باید آسیب ها به این منابع را کاهش دهیم و سازگار با محیط زیست عمل کنیم.

وی اقدامات در زمینه مهار ریزگردها در کانون های بحرانی استان خوزستان را مثبت ارزیابی و خاطرنشان کرد: در ۵۰ سال گذشته سالانه به طور متوسط ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ هکتار در اراضی بیابانی و تپه های شنی مالچ پاشی می شد و این در حالی است که فقط سال گذشته ۱۵ هزار هکتار در کانون های بحرانی استان خوزستان مالچ پاشی انجام شده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما با مشارکت مردم، بسیج و امکانات استانی می توانیم مشکلات را حل کنیم و در سال های آینده اگر نسخه بهتری برای مقابله با ریزگردها ارایه شد، باید از آن استفاده کنیم.

وی در عین حال بر اعمال مدیریت برای جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش پوشش گیاهی در کشور تاکید و تصریح کرد: امروز بخش عمده ای از تخریب سرزمین کاهش یافته است.

حجتی ادامه داد: زمانی ۷۰ درصد تعلیف دام سبک در مراتع و منابع طبیعی انجام می شد در حالی که امروز وابستگی دام سبک و سنگین به عرصه های منابع طبیعی کم شده است.

وی با اشاره به کاهش مصرف سوخت ها از منابع طبیعی گفت: بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردار می باشند.

وزیر جهاد کشاورزی به افزایش بهره وری آب نیز اشاره کرد و اذعان داشت: ظرف پنج سال اخیر با مجموع اقدام های انجام شده ۲۵ درصد افزایش بهره وری در آب داشته ایم.

وی افزود: در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام که فاز یک آن در سطح ۳۰۰ هزار هکتار تجهیز و نوسازی و عملیات سیستم آبیاری نوین انجام شده، افزایش راندمان آب داریم.

حجتی گفت: در استان هرمزگان نیز از ۱۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی حدود ۱۰۴ هزار هکتار به سیستم آبیاری مجهز شدند و بعد از اجرای این سیستم به دنبال توسعه گلخانه ها و روش نشاکاری هستیم.

در پایان این همایش، بیانیه روز جهانی مقابله با بیابان زایی نیز توسط دکتر حیدری پور معاون آبخیزداری امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزدرای قرائت شد.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=953

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟