رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به افزایش روند تغییرداروهای شیمیایی به داروهای گیاه پایه و درمان با گیاهان دارویی و سهم ناچیز ایران از تجارت گیاهان دارویی در جهان، افزود: به دلایل مذکور ستاد گیاهان دارویی با محوریت سازمان جهاد کشاورزی فارس به عنوان تولید کننده، دانشگاه علوم پزشکی به عنوان فرآوری کننده و با حضور ارگان های مرتبط تشکیل شده است.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تا فرآوری گیاهان دارویی درکشور شکل نگیرد، توسعه گیاهان دارویی شاید راه به جایی نبرد. افزود: اولویت و ظرفیت کارخانجات دارویی کشور نیازسنجی و میزان تولید را بر اساس نیاز برنامه ریزی کنیم .
وی با اشاره به لزوم توسعه گیاهان دارویی، از اختصاص تسهیلات کم بهره اشتغال پایدار روستایی به کشت، تکثیر و فرآوری گیاهان دارویی خبر داد.
قاسمی با اشاره به اینکه بازار هدایت کننده ما جهت تعیین الگوی کشت و فرآوری گیاهان دارویی است، افزود: نوسانات قیمت و صادرات گیاهان دارویی به طور مستمر پایش و در جلسات ستاد گزارش منظم ارائه گردد.
وی بابیان اینکه استان فارس بالاترین سطح زیر کشت گل محمدی در دنیا را داراست، افزود: توزیع نهال گل محمدی یارانه دار، حمایت از فرآوری گل محمدی، پایش جهت جلوگیری از خروج حالت ارگانیک و طرح ایجاد باغات دیم در اراضی شیب دار از اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه کشت این گیاه است.
در ادامه جلسه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ اهمیت توسعه تحقیقات در زمینه گیاهان دارویی، ترغیب دانشجویان به تحقیق ونگارش پایان نامه در زمینه گیاهان دارویی و توجه به صنعت عطرگیری از این گیاهان را بیان داشت.
علی بهادر با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته توسط ستاد گیاهان دارویی به برگزاری منظم جلسات تاکید نمود.
از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه کاهش شدید جمعیت برخی از گیاهان دارویی و افزایش قیمت 50 تا 70 درصدی تعدادی از گیاهان دارویی به دلیل خشکسالی اخیر، لزوم شناسایی ژرم پلاسم گیاهان دارویی وبررسی میزان ماده موثره این گیاهان، ضعیف پایه پژوهشی و صنعتی در گیاهان دارویی و سهم بالای شیرین بیان از صادرات گیاهان دارویی ایران را و سهم حدود 30 تا 40 درصدی عصاره شیرین بیان ایران از صادرات جهانی بود.
ستاد گیاهان دارویی استان فارس در سال 97، برای دومین جلسه بار روز دوشنبه 25 تیر ماه به دبیری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی و ریاست رییس این سازمان و رییس دانشگاه علوم پزشکی و با حضور نمایندگان سایر دستگاههای اجرایی عضو این ستاد تشکیل جلسه داد. این ستاد شامل : “کمیته فنی تولید و فرآوری” با موضوع ارتقاء سطح حمایت کشت و فرآوری گیاهان دارویی متناسب با اولویت های تعیین شده توسط ستاد ، “کمیته فنی تحقیق و استعداد یابی” با هدف بررسی علمی و اعتبار بخشی طرح های علمی با قابلیت تجاری سازی در حوزه گیاهان دارویی ،”کمیته فنی آموزش و ترویج” با هدف ارتقاء سطح دانش و آگاهی جامعه به منظور افزایش تقاضا و توسعه و ترویج گیاهان دارویی و “کمیته فنی بازار یابی” با موضوع تلاش در راستای ساماندهی، شناسایی و معرفی بازارهای داخلی و خارجی گیاهان دارویی است.