قاسمی تصریح کرد: گندم استراتژیک ترین محصولی است که قوت لایموت مردم را تامین میکند، خودکفایی این محصول مرهون زحمات امثال شما بود، مقایسه خسارت سن در سنوات گذشته و در امان ماندن 99 درصد محصول خریداری شده از سن زدگی، گواه تلاش بی وقفه شما است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با بیان اینکه مصرف بی رویه سموم، آسیبهای جدی زیست محیطی را به دنبال دارد، از طرفی خوشبختانه مبارزه بیولوژیک با سن گندم نیز امکانپذیر است، گفت: باید مجدانه به دنبال حذف این سموم باشیم.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت عملیاتی شدن نسخه نویسی توسط کلینیکهای گیاهپزشکی و اجرایی شدن آن در قالب اپلیکیشن را یادآور شد و گفت: از جمله نتایج تحقق این امر سهولت دستیابی بهرهبرداران به نهاده های کشاورزی مورد نیاز و مناسب، از مکانهای مورد تایید، در اسرع وقت است.
این مقام مسئول با تاکید بر به فوریت در دستور کار قرار گرفتن ساماندهی فعالیت کلینیکهای گیاهپزشکی و نسخه نویسی در قالب اپلیکیشن، از دیگر نتایج این امر رایج شدن نسخه نویسی، کاهش قیمت سموم، پایش بهتر آنها و دستیابی به بیلان سموم مصرفی دانست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، در ادامه با بیان اینکه تولید محصول استاندارد و گواهی شده به خصوص در 8 محصول سبزی و صیفی در دستورکار این سازمان قرار گرفته، افزود: این محصولها بیشترین مصرف تازه خوری در سبد غذایی مردم دارند و در بعضی از گزارشات علوم پزشکی باقی مانده سموم و نیترات در آنها درصد بالاتری نسبت به سایرین دارد.
او از اقدامات صورت گرفته در این راستا به تدوین بسته با تعیین وظایف تمام ارگانها و افراد ذی مدخل بر اساس قوانین اشاره کرد و گفت: در همین راستا فعال کردن دفتر استاندارد سازی ، تامین و تدراک پلت فرم، راه اندازی هولدینگ بخش خصوصی نیز صورت گرفته و مجری این بسته سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است.
قاسمی با اشاره به اینکه مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کلان کشور از مصرف جهانی کمتر است، افزود: در برخی مناطق بد مصرفی سموم وجود دارد که با همکاری کارشناسان حفظ نباتات و مدیران پهنه و بوسیله دانش و آگاهی این نقصیه برطرف میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در پایان با اشاره به فعالیت صد ایستگاه هواشناسی در زمینه پیشآگاهی آفات و بیماریها در فارس افزود: آفات نوظهور در برخی از مناطق خسارت ایجاد کرده، که جهت جلوگیری از خسارت این آفات و اجرایی شدن بستههای محققین و کارشناسان در این زمینه نیاز به مساعدت و تامین اعتبار از سوی سازمان حفظ نباتات کشور است.
گفتنی است: در سال زراعی 97-96 در استان فارس در سطحی بالغ بر 165 هزار هکتار مبارزه شیمیایی با سن گندم صورت گرفت، که منجر به در امان ماندن 99 درصد محصول خریداری شده از سن زدگی شد.