معرفی بذور مقاوم به خشکی از دستاوردهای پژوهشی فارس

زارع با اشاره به وابستگی کشور به واردات علوفه، از اقدامات در زمینه معرفی جایگزین هایی برای اقلام خوراکی وارداتی سخن گفت و افزود: تولید علوفه هیدروپونیک با انجام آزمایشات کامل این نوع علوفه بر فاکتورهای رشدی دام سبک و سنگین و معرفی کنجاله کلزا و تریتیکاله به عنوان جایگزین برای ذرت و سویا در تغذیه طیور از جمله این اقدامات است.

این مقام مسئول یادآور شد: با توجه به این‌که بخش بزرگی از مراتع دارای پوشش گیاهی ضعیفی بوده و در حال تخریب هستند، روش‌هاي كشت و استقرار پهن برگان علفي دائمي  در استان فارس بررسي شد، کشت بانكت هلالي و كشت بهاره به عنوان بهترين روش مشخص شد و  از این رو که  پهن‌برگان مذکور سازگار  با شرایط آب‌و هوایی  استان فارس هستند ، کاربرد آن‌ها به مرتع داران و كشاورزان توصیه شد، همچنین با هدف حفظ گیاهان مرتعی، در مبارزه با یک نوع آفت بذرخوار  که برای اولین بار در استان فارس به عنوان عامل مهم کاهش دهنده عملکرد گیاهان مرتعی شناسایی شد، تعلیف دام در زمان بذردهی گون جهت کاهش جمعیت این آفت توصیه شد.

زارع در ادامه با اشاره به شایع شدن عارضه زوال مرکبات در فارس، گفت: با توجه به این‌که بر اثر این عارضه ریشه گیاه ضعیف شده و در نتیجه گیاه از بین می‌رود، ” اثرات قارچ های میکوریز آربسکولار” در ایجاد مقاومت به خشکی در درختان لیمو بررسی شده  و با توجه به نتایج حاصله این قارچ در کاهش زوال استفاده می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تصریح کرد: معرفی کائولین به عنوان ماده معدنی غیر سمی در کنترل زنجرک خرما  و کاربرد آن در مدیریت کنترل تلفیقی آفات از دیگر اقدامات این مرکز است.

او با اشاره به این‌که یکی از معضلات در کشور بالا بودن میزان ضایعات محصولات کشاورزی، گفت: استفاده از روش‌های غیرشیمیایی برای افزایش ماندگاری محصولات مختلف، از جمله موضوعات پژوهشی بود که در این راستا تاثیر استفاده از پوشش های کیتوزان، پکتینوپلاستی سایزر (گلیسرول) بر رنگ و بافت انجیر، بررسی و  مشخص شد که استفاده از کیتوزان به همراه گلیسرول 50% رنگ را بهبود داده و  پکتین و گلیسرول 50%  باعث بهبودی و نرمی بافت و کمک به حفظ تازگی انجیر می شود.

زارع در ادامه از دیگر دستاوردها را تولید نهال سالم مرکبات عاری از بیماری‌های گیاهی با کمک پیوندکهای STG به منظور تکثیر انبوه دانست که عملیات اجرایی آن از سال گذشته  آغاز  شده‌است. وی افزود در این راستا همچنین تعدادی از ارقام مرکبات از جمله لیمو وپرتقال مقاوم به بیماری خطرناک جاروک در سطح باغات استان شناسایی شده و برای  انجام اقدامات اصلاحی در گلخانه احداث شده در ایستگاه زرقان نگهداری می شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس  با بیان این‌که کنترل بیولوژیک سن گندم در گذشته به لحاظ اقتصادی قابل جایگزینی با کنترل شیمیایی نبود، تاکید کرد: در این مرکز برای اولین بار در دنیا شرایطی فراهم  شده که  پرورش سن در آزمایشگاه و تکثیر دشمنان طبیعی آن با هزینه کمتری تمام می‌شود، در همین راستا پیش بینی شده که در سال زراعی جاری در بخشی از مزارع گندم متعلق به مرکز از دشمنان طبیعی برای مبارزه با سن گندم استفاده شود که هدف نهایی این کار حذف یا حداقل کاهش مبارزه شیمیایی در مزارع گندم کشاورزان است.

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=1876

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟