مدیرعامل اتحادیه سراسری دامپروری همگام کشور با اشاره به اینکه هویتگذاری دام با هدف بهبود مدیریت انجام میشود، گفت: اتحادیه مرکز اصلاح نژاد، ایجاد مراکز بهبود مدیریت در کشور را دنبال میکند.
به گزارش خبرنگار “پرتو امید“، جواد آزاد در همایش هویتگذاری دام و توسعه بهبود مدیریت دامداریهای این استان افزود: اتحادیه مرکز اصلاح نژاد ایجاد دو هزار مرکز بهبود مدیریت را در سراسر کشور، طی 5 سال آینده در دستور کار دارد.
به گفته وی با ” ایجاد مرکز بهبود مدیریت” خدمات از جمله دامپزشکی و بیمه تشکلها با محوریت تعاونی شهرستان و بدون تغییر در ساختار کلی ارائه میشود.
آزاد با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در زمینه هویتگذاری گفت: در حال حاضر هویتگذاری با الزام قانونی مطرح است که با فرهنگسازی در این زمینه، خود دامدار متقاضی خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامپروری همگام کشور با اشاره به زاد و ولد و مرگ و میر دام، گفت: هویت دام روزانه در حال تغییر است از این رو اپلیکیشن دامیار با هدف مشارکت دامدار در تکمیل اطلاعات طراحی شده که در صورت تایید نهایی رونمایی خواهد شد.
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت: در حال حاضر ۳ میلیون و ۳۴ هزار و ۶۶۰ راس دام در سطح کشور پلاکگذاری شده که از این میزان ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۵۱۹ راس آن مورد تائید کارشناسان قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مختار علی عباسی در همایش هویتگذاری دام و توسعه بهبود مدیریت دامداریهای این استان افزود: استان فارس نیز ۹۷ هزار و ۳۱۸ دام پلاک گذاری شده که از این میزان ۸۹ هزار و ۶۴۷ راس آن مورد تائید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه دامهای بدون پلاک قاچاق محسوب میشوند، گفت: هویتگذاری دام در دنیا با هدف کنترل بیماری ها و پایش تولید گوشت از ابتدا تا انتها صورت میگیرد.
عباسی، اصلاح نژاد علمی و صنعتی دام کشور، جلوگیری از نوسانات قیمتی گوشت، برنامهریزی برای تولید، داشتن جمعیت دام کل کشور، پیگیری روند تغییرات در فصول و سالهای مختلف و برنامهریزی برای پیشگیری از بحران را از دیگر مزایای هویتگذاری دام در کشور برشمرد.
به گفته وی در پی قاچاق دام زنده از کشور سال گذشته، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شیوه نامه ای را با کمک کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور تنظیم کرد که این شیوه نامه اواخر سال گذشته ابلاغ شد.
عباسی با اشاره به اینکه مدت زمان تعیین شده برای هویت گذاری دام سنگین شش ماه و دام سبک نیز یکسال است، افزود: این مدت زمان برای هویتگذاری دام سبک و سنگین کشور کافی نیست و ما اکنون درخواست افزایش مدت زمان را ارائه دادیم که امیدواریم از سوی هیئت دولت با آن موافقت شود .
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور تاکید کرد: در آینده تمام خدمات نظیر توزیع نهادهها، تسهیلات بانکی، واکسیناسیون و … در آینده براساس هویت گذاری به دامداران ارائه خواهد شد و علاوه بر این هویتدار شدن دام به نفع دامدار است اما متأسفانه این ضعف وجود دارد که هنوز مزایای هویتگذاری دام بطور کامل برای قشر دامپرور کشور تبیین نشده است.
عباسی از دیگر منافع پلاکگذاری دام اصلاح نژاد علمی، کنترل بیماری، کاهش تلفات، طراحی مناسب جفتگیری دام و…. برشمرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نقل و انتقال دام بدون پلاک گذاری ممنوع اعلام شده و رفته رفته با تکمیل این طرح در خصوص نگهداری دام بدون پلاک نیز سختگیریهای لازم انجام خواهد شد.
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور عنوان کرد: با اتحادیه مرکزی دامداران ایران و اتحادیه مرکزی عشایری دامداران متحرک ایرانیان قراردادهایی منعقد و دستورالعمل اجرای این طرح نیز تهیه و به تمام استانها ارسال شده تا فرآیند هویت گذاری دامها تسهیل شود.
وی اظهار کرد: نصب پلاک حداقل روی یک گوش دام الزامی است و اگر دامدار تمایل به نصب آن روی دو گوش هم داشته باشد، امکانپذیر است.
عباسی در ادامه تاکید کرد: در تمام استانهای کشور باید تبلیغات لازم برای آگاهی بخشی به دامداران برای پلاک گذاری انجام شود و آنها از مزایا و اجباری بودن این طرح آگاه شوند.
وی با اشاره به اینکه براساس استانداردهای بین المللی پلاک دامها ۱۵ رقمی است، گفت: مسئولان جهاد کشاورزی در استانها دقت داشته باشند که طرحهای دیگر در کنار هویت گذاری به دامداران تحمیل نشود که قطعاً در بین جامعه دامداران نارضایتی ایجاد میکند و در نتیجه اگر چنین رفتارهایی بروز کند بهطور جدی با آن برخورد خواهد شد.
مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور گفت: مأمور پلاک کوب ملزم به دادن صورت حساب شرح خدمات ارائه شده به دامدار است که در صورت بروز تخلف در این خصوص این مساله قابل پیگیری باشد.
همایش هویتگذاری دام و توسعه بهبود مدیریت دامداریهای استان فارس با حضور مختار علی عباسی مدیر کل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور، جواد آزاد مدیرعامل اتحادیه سراسری دامپروری همگام کشور و منوچهر قرین ( مسئول واحد DHI ) برگزار شد.