به گزارش خبرنگار پرتو امید، غلامرضا جباری افزود: غالب لیموترش استان فارس واریته لیموی آب، ” مکزیکین لایم” است که در سال جاری ازنیمه دوم مردادماه برداشت آغاز و پیش بینی می شود تا اواخرآبان ماه ادامه داشته باشد.
به گفته وی دیگر ارقام لیموترش در استان فارس شامل رقم لیمولیسبون (خارکی)، لیمو پرشین لایم و لیمو چهار فصل است.
جباری تصریح کرد: افزون بر 80 درصد لیموترش تولیدی استان فارس به سایر نقاط مختلف کشور و نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر میشود و این محصول علاوه بر مصرف تازه خوری در کارخانجات استان فارس به صورت فرآوری و درصنایع تبدیلی کاربرد دارد.
وی افزود: باتوجه به مقاوم بودن این درخت نسبت به سایر گونه های مرکبات به شرایط اقلیمی در چند سال گذشته در مناطق جنوبی استان گسترش و توسعه زیادی داشته است.
به گفته جباری اشتغال پایدار در این محصول در استان فارس 13 هزار و 825 نفر و اشتغال موقت 195 هزار و 100 نفر است.
عمده شهرستانهای تولید کننده لیموترش در استان فارس به ترتیب جهرم، قیروکارزین و لارستان است.