طرح‌ ارتقای امنیت غذایی ایران در ۱۳ استان کشور اجرا می‌شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، مهندس اسماعیل اسفندیاری‌پور در جلسه کمیته مشورتی استانی پروژه امنیت غذایی در استان آذربایجان شرقی، با بیان این که در سال زراعی گذشته طرح‌های ارتقای امنیت غذایی در زمین‌های کشاورزی ۹ استان کشور با استفاده از یافته‌های علمی روز جهان اجرایی شد، گفت: در سال زراعی جاری تعدادی از استان‌ها به آن اضافه شدند و هم اکنون طرح‌های ارتقای امنیت غذایی ایران در ۱۳ استان کشور اجرا می‌شود .

وی افزود: این پروژه اکنون در یک میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی غرب کشور در حال اجراست و در سه سالی که از اجرای آن گذشته موفقیت‌های بسیار خوبی در ایجاد تنوع در ارقام گندم، جو، نخود، حبوبات و محصولات علوفه‌ای به دست آمده است که امیدوارم در ۲ سال آینده نیز در حوزه دیم‌کاری این موفقیت‌ها تداوم داشته باشد.

مجری طرح گندم با اشاره به این که اجرای طرح امنیت غذایی یک فرصت برای توسعه زراعت دیم است، تصریح کرد: باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده شود و در شرایط تحریم‌های فعلی اگر گندم سامان یابد همه محصولات سامان پیدا خواهند کرد.

به گفته وی، این روندی که برای افزایش تولید گندم در چند سال گذشته به لطف خدا، زحمات بی‌دریغ کشاورزان و همین طور پیگیری و برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی در کشور طی شده، باید حفظ و همچنان تداوم یابد.

اسفندیاری‌پور، با بیان این که گندم‌های تولیدی کشور بر اساس استاندارد‌های ۱۰۴ جزء گندم‌های مطلوب در دنیا به شمار می‌رود، گفت: طبق این استاندارد گندم تولیدی بالای ۱۲ درصد پروتئین درجه یک، بین ۱۱ تا ۱۲ درصد درجه دو و گندم‌های ۱۰ تا ۱۱ درصد درجه سه هستند که تمامی این گندم‌ها برای مصرف انسانی و گندم‌های درجه ۴ برای مصرف غیرانسانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با بیان این که هم اکنون ۱۰۰ درصد تولید بذر گندم در داخل انجام می‌شود و هیچ وابستگی در این زمینه به خارج از کشور نداریم، افزود: بذور براساس ضوابط و استانداردهای موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور به وسیله شرکت‌های بخش خصوصی تولید و عرضه می‌شود و به طور کلی این بذور دارای برچسب و گواهی تائید هستند.

این مقام مسوول با اشاره به تولید بذر گواهی شده گندم به میزان ۴۷۰ هزار تن در سال جاری افزود: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارقام آبی و موسسه تحقیقات دیم تولید ارقام گندم دیم را در دستور کار دارد.

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=3610

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟