به گزارش روابط عمومی معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید حبیب اله ساجدی افزود: پرورش و نگهداری گوسفند و بز در سطح استان به دلایل مختلف اقتصادی، اقلیمی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی بیشتر به صورت سنتی صورت گرفته به نحوی که تولید مثل و زایش گوسفند در اغلب زمانهای سال پراکنده است.
وی بیان کرد: این پراکندگی در میزان هزینه و درآمد دامداران تأثیر به سزایی داشته به نحوی که به دلیل تولید برههای با وزن و سنین مختلف، برنامهریزی مدونی برای اجرای مدیریت تغذیه و جیره نویسی برای این گونه دامداران میسر نبوده همچنین به واسطه قرارگیری دامهای با سنین مختلف در کنار همدیگر، رعایت مسایل بهداشتی به طور صحیح با مشکل مواجه خواهد بود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: با اجرای طرح مدیریت تولید مثل، فحلی دامهای سبک هم زمان شده و نتیجتاً برهها و بزغالههای هم سن و هم وزن حاصل میگردد که علاوه بر امکان اجرای مدیریت تغذیه مطلوب در پرورش و نگهداری حیوانات مولد و بره و بزغالهها و همچنین امکان کنترل بهداشتی مناسب دامها، امکان برنامهریزی برای تولید بره و بزغالهها بر اساس نیاز بازار و متناسب با قیمت مطلوب برای فروش نیز فراهم میگردد.
وی تصریح کرد: به عبارت دیگر، با اجرای این طرح، دامدار میتواند زمان تولد بره و بزغالهها را تعیین نموده و بر اساس آن زمان فروش دام پرواری خود را بر اساس شرایط بازار تعیین نماید.
ساجدی تاکید کرد: هدف از اجرای طرح مدیریت تولید مثل دام سبک افزایش کمی، کیفی و تولید پایدار در زمینه تولید گوشت گوسفند و بز از طریق برنامه ریزی برای تولید هدایت شده در واحدهای پرروش گوسفند و بز و همچنین انتقال دانش فنی، یافتههای تحقیقاتی و فناوریهای نوین در زمینه تولید مثل، اصلاح نژاد و تغذیه در این گونه واحدها است.