حمله موج جدید ملخ صحرایی به ایران تا 15 روز آینده

محمدرضا درگاهی روز یک شنبه سی ویکم فروردین ماه در سفر به استان فارس در گفتگو با خبرنگار ایانا در این استان  با بیان اینکه امسال کشور ما از دو جهت  مورد هجوم ملخ صحرایی قرار گرفته است، تصریح کرد: حمله این آفت از شرق هندوستان و پاکستان ها در روزهای آینده با شدت بیشتری صورت می گیرد و با توجه به اینکه در شبه جزیره عربستان در حال حاضر مراتع و عرصه‌های کشاورزی پوشش گیاهی ندارند از طرف  شمال شرق آفریقا که در حال حاضر کانون‌های تخلیه شده دارند و با حجم بیشتر از سال گذشته به سمت جنوب کشور ما حمله می کنند.

به گفته وی؛ در فاز اول مبارزه  حدود 250 میلیارد ریال اعتبار در اختیار استان ها به منظور مبارزه قرار گرفت ودر فاز دوم پیش بینی می شود که حدود 300 میلیارد ریال دیگر در  روزهای آتی در هیئت دولت مصوب شود و در اختیار استان ها قرار گیرد.

سرپرست قائم مقامی وزیر در امور حقوقی و مجلس افزود: تا امروز ملخ صحرایی در بیش از پنج میلیون هکتار از عرصه های طبیعی و کشاورزی پایش و در سطحی بالغ بر یک صد هزار مبارزه صورت گرفت که پیش‌بینی می شود  بیش از تقریباً یک میلیون هکتار باید مبارزه انجام شود. 

درگاهی با اشاره به اینکه وظیفه همکاران من  حفظ امنیت غذایی در کشور است، ابراز کرد: این آفت  به مراتع و  عرصه های زراعی و باغی حمله می کند که در صورت عدم کنترل، خسارت جبران ناپذیری را وارد می سازد و خوشبختانه همکاران ما برخلاف سال گذشته هم از بُعد علمی و شناخت رفتارآفت از دانش بسیار خوب و بالایی برخوردار هستند چراکه  دوره های آموزشی بسیار خوبی برای آنها در سال گذشته تنظیم شده بود.

پیش‌بینی مبارزه با سن گندم در سطحی بالغ بر یک میلیون هکتار

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در مورد مبارزه با آفات، سازمان حفظ نباتات وظایف حاکمیتی دارد و علاوه بر ملخ صحرایی سایر آفات هم از طریق استان ها مورد پایش و مبارزه قرار گرفتند.

وی افزود: تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار هکتار با انواع بیماری‌های گندم و جو مبارزه شده که تقریباً با توجه به بارندگی هایی که داشتیم تقریباً ۲۳۰ هزار هکتار با بیماری زنگ مبارزه  شده است.

درگاهی ابراز کرد: تاکنون در سطحی بالغ بر  ۲۴۰ هزار هکتار در کشور با سن گندم مبارزه شده هر چند گندم در استان های جنوبی درحال  برداشت است و در مرکز و استان های شمالی عملیات مبارزه ادامه پیدا می‌کند و پیش‌بینی این است که بیش از یک میلیون هکتار باید با آفت سن گندم هم مثل سال گذشته پایش و مبارزه شود.

رئیس حفظ نباتات کشور بیان کرد: جا دارد در پایان تشکر ویژه داشته باشم از اصحاب رسانه به ویژه رسانه ملی هم در سال گذشته و امسال پوشش بسیار خوبی از زحمات همکاران در بحث اطلاع رسانی انجام دادند و اگر نبود این اطلاع رسانی به موقع و همکاری و پوشش رسانه‌ای قطعاً ما در بحث مبارزه با مشکلاتی روبرو بودیم.

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=4675

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟