ارجاع پرونده متخلفان آتش‌زدن بقایای گیاهی در فارس به مراجع قضایی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، محمد مهدی غیاثی ابراز کرد: این پرونده‌ها بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی، ماده 2 و 22 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده 20 قانون هوای پاک تشکیل شده است.

به گفته وی؛ آتش‌زدن بقایای گیاهی پس از برداشت محصول، آسان‌ترین ولی بدترین و پرخطرترین شیوه ای است که به منظور تسریع در آماده سازی مزرعه برای کشت بعدی رایج شده است.

غیاثی افزود: در سنوات اخیر آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع استان روند کاهشی داشته و نسبت به کل سطح زیر کشت گندم و جو استان تنها 2 درصد از مزارع را شامل می‌شود اما به دلیل اثرات مخرب فراوانی که بر جا می‌گذارد، همین سطح اندک نیز نباید سوزانده شود.

او، برگزاری کلاسهای آموزشی با در نظرگرفتن پروتکلهای بهداشتی، اطلاع‌رسانی در فضای مجازی، تهیه بنر، اطلاعیه و آموزش چهره به چهره در مناطق مختلف استان فارس را از اقدامات به منظور آگاه سازی جامعه نسبت به مضرات آتش زدن بقایای گیاهی برشمرد و افزود: اکیپ‌های گشت مشترک با محیط زیست، مرکز بهداشت و نیروی انتظامی تشکیل شده است که به منظور پیشگیری از آتش زدن بقایای گیاهی مزارع را پایش می‌کنند.

غیاثی با اشاره به تاثیرات منفی آتش زدن بقایای گیاهی بر خاک، آب و هوا؛ تصریح کرد: از بقایای گیاهی می‌توان به منظور تغذیه دام، تولید گیاه خاک، کمپوست، ورمی کمپوست، منبع سوخت و تولید انرژی، تولید پروتئین و مالچ‌های اقتصادی بهره برد.

 

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=5080

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟