اجرای پروژه های ارتقای ماده آلی خاک های کشاورزی و مدیریت پایدار دیمزارها با هدف جهش تولید

4e ea1a541ddf0b

دو پروژه مدیریت و ارتقای ماده آلی خاک های کشاورزی و مدیریت پایدار خاک دیمزارها با هدف جهش تولید، امسال در دستور کار معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور خاک کشاورزی معاونت اب و خاک با اعلام این مطلب افزود: بیش از ۶۵ درصد خاک های کشور کمتر از یک درصد ماده آلی دارند و برای این وضعیت باید چاره اندیشی شود.

جهانبخش میرزاوند گفت: نخستین گام در راستای مدیریت و ارتقای ماده آلی خاک، شناسایی وضعیت ماده آلی خاک های کشاورزی و دشت های کشور و سپس شناسایی موادی است که بتواند ماده آلی خاک را افزایش دهد.

وی اظهار داشت: ما منابع مختلفی مانند کودهای حیوانی، بقایای گیاهان قابل تبدیل به کمپوست سالم و کود، نگهداری و بازگرداندن بقایای گیاهی مزارع به خاک، کودهای سبز و کشت در درون بقایای گیاهی در قالب کشاورزی حفاظتی برای تامین ماده آلی خاک های کشاورزی داریم.

میرزاوند تصریح کرد: بسیاری از خاک های کشاورزی به علت کشت و برداشت های سالانه و جمع آوری یا آتش زدن بقایای گیاهی، حاصلخیزی و قدرت باروری خود را از دست داده اند، زیرا بر اثر این اقدامات، ماده آلی به خاک برنگشته است.

وی افزود: برای افزایش ماده آلی خاک تلاش می کنیم با آموزش و فرهنگ سازی بهره برداران،کشاورزی حفاظتی را در کشور گسترش دهیم.

مدیرکل دفتر امور خاک کشاورزی درباره پروژه مدیریت پایدار خاک دیمزار ها نیز گفت: بر اساس یافته های تحقیقاتی، فرسایش خاک اراضی دیم در کشور ۷ برابر خاک مراتع و جنگل ها است و ورود انسان موجب این میزان فرسایش شده است.

وی نقش دیمزارها در تولید محصولات کشاورزی را پایین خواند و اذعان داشت: متوسط عملکرد غلات در مزارع دیم کشور بین ۷۰۰ کیلوگرم تا یک هزار کیلو گرم در هر هکتار است.

میرزاوند افزایش عملکرد تولید غلات را از اهداف پروژه مدیریت پایدار خاک دیمزارها عنوان و ابراز امیدواری کرد: با اجرای این پروژه، عملکرد تولید در اراضی دیم دست کم ۳۰۰ کیلوگرم تا ۵۰۰ کیلو گرم در هر هکتار افزایش یابد.

وی در عین حال گفت: ما در کشور دارای اراضی دیم کشاورزی با عملکرد خوب تولید نیز هستیم که علت آن به نحوه مدیریت بهره بردار در این اراضی بر می گردد.

مدیرکل دفتر امور خاک کشاورزی درباره وضعیت خاک های کشاورزی کشور اظهار داشت: نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از خاک های کشاورزی کشور درجه یک و بدون محدودیت و مابقی به نوعی با محدودیت هایی برای کشت مانند محدودیت آبی، شوری، سنگریزه، عمق خاک و محدودیت قلیایی و شیب روبرو هستند.

وی اذعان داشت: تلاش می کنیم با اجرای پروژه های آب و خاک، اثرات این محدودیت ها را بر کشت و تولید کاهش دهیم.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=17169

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟