افزایش تولید گندم در استان فارس

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد مهدی قاسمی با اشاره به اینکه خرید گندم در استان فارس، افزایش 46 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است، تصریح کرد: در 25 شهرستان این استان خرید گندم روند افزایشی داشته و شهرستان های خرامه، شیراز، پاسارگاد و سپیدان به ترتیب بیشترین درصد افزایش را داشته اند.
به گفته قاسمی؛ تاکنون 99 درصد از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است که این مهم نسبت به سال گذشته با سرعت بیشتری محقق گردیده است.
او اظهار کرد: استان فارس رتبه دوم خرید و تحویل گندم توسط کشاورزان در سال جاری را به خود اختصاص داده است و شهرستان های شیراز، مرودشت و لارستان به ترتیب مقام اول تا سوم تحویل گندم را دارند.
افزایش ضریب مکانیزاسیون در فارس، ارتقاء تولید را به دنبال داشت
قاسمی به ارتقاء ضریب مکانیزاسیون به عنوان یکی از دلایل افزایش تولید اشاره داشت و گفت: ضریب مکانیزاسیون در استان فارس 2.06 اسب بخار در هکتار است و کاشت در 72 درصد از مزارع آبی و 63 درصد از مزارع دیم گندم به شکل کاملا مکانیزه صورت گرفته است و تقریبا همه مزارع کاملا مکانیزه برداشت شده اند.
وی؛ با اشاره به اینکه در هفت سال اخیر حدود 6300 میلیارد ریال از خط اعتباری مکانیزاسیون برای خرید ادوات و دنباله بندها و ماشین آلات استفاده شده است، افزود:  بالغ بر 5200 میلیارد ریال آن تسهیلات بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تصریح کرد: تعداد کمباین های برداشت غلات در این استان از 2400 دستگاه در سال 93-92  به 3650 دستگاه رسیده است و تعداد کمباین مدرن (سنگین)نیز از 350 به 800 دستگاه رسیده است.
این مقام مسئول؛ اجرای 9 طرح پی وی اس، برگزاری 88 واحد الگویی شامل سایت الگویی، کانون یادگیری و مزرعه نمایشی و برگزاری 8319 نفر روز آموزش های ترویجی شامل کارگاه های آموزشی و بازدید های ترویجی را از اقدامات موثر در افزایش عملکرد و افزایش تولید گندم در استان فارس دانست.
قاسمی افزود: به منظور افزایش تولید سال زراعی گذشته، 29 هزار تن بذر گندم در طبقات پرورشی 3، مادری و گواهی شده بین کشاورزان توزیع شد.
وی؛ کاشت گندم در قالب نظام زراعی گندم بنیان؛ آزمون خاک و تغذیه بهینه، محلول پاشی تلفیقی ریز مغذی ها با قارچ کش،  مبارزه اصولی با عوامل خسارتزا به ویژه علف های هرز، بیماری ها و آفات به خصوص سن گندم را از دیگر دلایل افزایش تولید گندم در استان فارس برشمرد.
فارس رتبه دوم تولید جو در کشور را دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، از افزایش 61 درصدی تولید جو در استان فارس نسبت به سال گذشته نیز سخن گفت و افزود: این استان با تولید حدود 479 هزار تن جو، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: استان فارس با اختلاف جزیی و حدود 6 هزار تنی با استان خراسان رضوی در جایگاه دوم تولید جو قرار دارد.
قاسمی ابراز کرد: در سال زراعی جاری متوسط عملکرد جو آبی از 3.5 به 3.9 تن در هکتار و جو دیم از 1.2 به 1.5 تن در هکتار افزایش یافته است.
وی افزود: سطح قابل برداشت جو در استان فارس حدود 86.6 هزار هکتار بود که از این سطح 85 هزار هکتار آن به صورت کشت آبی و مابقی به صورت کشت دیم بوده است.
استان فارس رتبه سوم خرید تضمینی کلزای کشور را دارد
رئیس سازمان  جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در فصل خرید امسال افزون بر 22 هزار و 600 تن دانه روغنی کلزا در این استان به شکل تضمینی از کشاورزان خریداری شدکه نسبت به سال گذشته رشد 17 درصدی را داشته است.
قاسمی با اشاره به اینکه 100 درصد مطالبات کلزا کاران پرداخت شده است، افزود: استان فارس با 8.6 درصد خرید تضمینی کلزای کشور رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و با تولید بالغ بر 28 هزارو 500 تن کلزا به میزان 9.6 درصد تولید کشور مقام سوم کشور را در این زمینه نیز به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ابراز کرد: بیشترین تولید کلزا به ترتیب مربوط به شهرستان های مهر، فیروزآباد، فسا، داراب، رستم و مرودشت است.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=5261

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟