تعهد کاشت 6 هزار هکتار محصولات راهبردی در قیروکارزین
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از ابلاغ تعهد کاشت بیش از 6 هزار هکتار محصولات راهبردی در این شهرستان خبر داد و گفت: در حال ترویج برای تحقق سطوح ابلاغی کاشت محصولات گندم، جو، چغندر قند و کلزا هستیم.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، مهدی همتی با بیان اینکه اقدامات ترویجی در روز های قبل از کاشت محصولات پائیزه شدت یافته است، تصریح کرد: امیدواریم با تلاش های در حال انجام کاشت چهار هزار هکتار گندم، 1100 هکتار جو، 700 هکتار چغندر قند و 500 هکتار کلزا در شهرستان قیروکارزین به وسیله کشاورزان محقق شود.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای کاشت محصولات راهبردی ابراز کرد: سطوح کشت محصولات زراعی راهبردی برای تمامی 18 پهنه این شهرستان مشخص و به کارشناسان مسئول ابلاغ شده است تا به صورت دقیق تر اهداف دنبال و تحقق آن حاصل شود.
او با تاکید بر اهمیت کاشت گندم به عنوان راهبردی ترین محصول زراعی در کشور ابراز کرد: از آنجایی که بذر به عنوان مهم ترین نهاده و ستون فقرات تولید است، بذور اصلاح و گواهی شده مناسب با اقلیم منطقه از ارقام مختلف چمران 2، سیروان، مهرگان و خلیل به میزان کافی تامین و آماده توزیع است.
به گفته همتی؛ بذر گندم رقم خلیل از ارقام جدید معرفی شده است که مناسب با اقلیم گرم و خشک و از عملکرد بالایی برخوردار بوده و نسبت به بیماری های زنگ زرد، قهوه ای، سیاه و ریزش دانه متحمل است؛ پنجه دهی زیاد دارد و نسبتا دیر رس است که بهترین زمان کاشت این رقم بیستم آبان ماه تا نیمه آذر ماه است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 2400 هکتار از اراضی شهرستان قیروکاررزین به کاشت جو اختصاص داشته است، اظهار کرد: به منظور افزایش در تولید این محصول بذر گواهی شده نیمروز با ویژگی امکان کاشت دو ردیفه، زود رسی، عملکرد بالا، متحمل به خوابیدگی و بیماری های برگی، و مقاوم به خشکی خریداری و آماده توزیع است.
همتی اضافه کرد: بذر با کیفیت باید بدون هرگونه مواد خارجی مانند کاه، خاک، شن، صمغ و شیره ی میوه و عاری از بذر علف های هرز باشد؛ کشاورزان باید برای تولید محصول با کیفیت و عاری از بیماری ها از بذور گواهی شده استفاده کنند.
توسعه کاشت کلزا از اولویت های ملی است
وی افزود: توسعه کاشت کلزا از اولویت های ملی است که تلاش برای تحقق سطوح زیر کشت ابلاغی با برگزاری کلاس های ترویجی، اطلاع رسانی های عمومی و فراهم کردن امکانات لازم برای آن مانند ادوات مکانیزه در قیروکارزین آغاز شده است.
او با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری در خصوص کاهش وابستگی به واردات روغن خوراکی از خارج کشور تصریح کرد: یکی از زراعت هایی که متاسفانه برخلاف محصولاتی مثل گندم و جو، وابستگی بیشتری به واردات از خارج کشور دارد دانههای روغنی است، از این رو توسعه کشت کلزا اهمیت دارد.
همتی با بیان اینکه بذر کلزا رقم هایولا 50 در سال های گذشته از عملکرد مطلوبی در این شهرستان برخوردار بوده است، اعلام کرد: این رقم به دلیل سازگاری با اقلیم منطقه، رسیدگی یکنواخت، عملکرد دانه بیش از سه تن و داشتن بیش از 42 درصد روغن انتخاب و توسط مراکز تعاونی خریداری و آماده تحویل به کشاورزان است.
وی بر اهمیت کاشت چغندر قند پائیزه به دلیل صرفه جویی در میزان آب مصرفی، تامین خوراک کارخانه های قند استان و تامین شکر کشور تاکید کرد و گفت: امیدواریم با تامین به موقع نهاده های مورد نیاز کاشت، کشت این محصول دوباره در اراضی قیروکارزین رونق گیرد.
این مقام مسئول افزود: به منظور توزیع قانون مند نهاده ها در کشت گندم مبنای تقسیم کود های شیمیایی بر اساس تناژ گندم تحویلی به شرکت غله و برای کشت کلزا بر اساس میزان بذر کلزای خریداری شده توسط کشاورز است.
همتی با تاکید بر ضرورت ثبت اطلاعات بهره برداران در سامانه جامع پهنه بندی برای برنامه ریزی های کلان خصوصا در محصولات زراعی دارای خرید تضمینی، از کلیه کشاورزان خواست با مراجعه به مروجین پهنه نسبت به اعلام سطح و نوع کشت خود اقدام کنند.
قیروکارزین با سطح زیر کشت بالغ بر 15 هزار هکتار محصولات زراعی در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.