کنجد های قیروکارزین دِرو می شوند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزینگفت: برداشت کنجد از بالغ بر 960 هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، مهدی همتی با بیان اینکه برداشت کنجد تا اوایل آذر ماه ادامه دارد، تصریح کرد: تمامی مزارع کنجد این شهرستان قابل برداشت هستند و پیش بینی می شود بیش از 1100 تن محصول از این مزارع به دست آید.
این مقام مسئول با بیان اینکه سطح زیر کشت کنجد در اراضی قیروکارزین نسبت به سال گذشته بیش از 159 هکتار افزایش داشته است، افزود: بر اساس برآورد های کارشناسان تولید کنجد نسبت به سال قبل افزایش 20 درصدی خواهد داشت.
به گفته وی؛ افزایش تولید دانه روغنی کنجد نسبت به سال قبل گامی موثر از طرف بیش از 200 نفر از کشاورزان شهرستان قیروکارزین همسو با شعار سال و جهش تولید قلمداد می شود.
همتی علاوه بر اشاره به سخت کوشی و استقامت کشاورزان شهرستان قیروکارزین در امر تولید محصولات کشاورزی، از رها سازی مناسب آب سد سلمان فارسی قیروکارزین به منظور کشت محصولات تابستانه به عنوان دلایل عمده افزایش تولید نام برد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: شرایط اقلیمی مناسب، تامین کود های شیمیایی مورد نیاز کشاورزان و نظارت مستمر مسئولین پهنه های کشاورزی بر مزارع نیز تاثیر بسزایی بر افزایش سطح و تولید کنجد در این شهرستان داشته است.
به گفته همتی؛ برداشت کنجد در چهار مرحله درو کردن، خرمن کردن، استحصال دانه و بوجاری آن انجام می گیرد از این رو زراعت کنجد از سختی های خاص خود در امر برداشت برخوردار است.
به عقیده او؛ در صورت وجود بازار متعادل برای خرید دانه روغنی کنجد و توسعه مکانیزاسیون برداشت آن، کشت کنجد بیش از این نیز توسعه خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه عمده کشت کنجد در شهرستان قیروکارزین به صورت بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی انجام می شود، اضافه کرد: این موضوع نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ رطوبت در آن دارد.
این مقام مسئول می افزاید: به دلیل نبود صنایع فرآوری کنجد در شهرستان قیروکارزین، محصول تولیدی به صورت خام توسط واسطه ها خریداری و به تمام نقاط کشور ارسال می شود.
بر اساس آخرین آمار ها شهرستان قیروکارزین با 20 درصد تولید کل محصول کنجد استان فارس از عمده تولید کنندگان کنجد در این استان است؛ قیروکارزین در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع است.