پیش بینی تولید 200 هزار تن خرما در فارس

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: بر اساس پیش بینی‌ها امسال بالغ بر 200 هزارتن خرما از سطح نخلستان های استان فارس برداشت می‌شود و این در حالی است که در سال گذشته تولید خرمای استان برابر 186 هزار تن ثبت شده است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجید رضا پاکاری افزود: سطح نخیلات مثمر و بارور استان فارس بالغ بر 25هزار و 600 هکتار است و این استان از نظر سطح، جایگاه چهارم و از نظر تولید، رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: شهرستان های جنوبی استان فارس از جمله قیروکارزین، کازرون، جهرم، فراشبند، لارستان، لامرد، داراب، زرین دشت، مهر، گراش، خنج و فسا از مراکز مهم تولید خرما هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مهمترین ارقام نخیلات استان کبکاب، شاهانی، زاهدی، گنتار، خاصویی، مضافتی، خنیزی، برحی و…. است، خاطر نشان کرد: توسعه ارقام خشک و نیمه خشک مانند زاهدی، پیارم و مجول به منظور زمینه اصلاح رقم و بهبود کمی و کیفی تولید در سطح استان در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد: شروع برداشت خرما در استان فارس با ارقام زودرس مانند آل مهتری، خنیزی؛ از اواسط مرداد ماه است و با برداشت ارقام میان رس کبکاب، خاصویی و مضافتی در شهریورماه و مهر ادامه می یابد و با برداشت ارقام دیررس تر مانند زاهدی و پیارم و تا اواخر آبان ماه بسته به منطقه به پایان می رسد.

پاکاری ابراز کرد: امید است با ادامه حمایت از بخش تولید و افزایش صادرات و ارتقای سطح کمی و کیفی تولید از طریق دانش فنی شاهد جهش تولید خرما در سطح استان باشیم.

فارس قطب تولید لیمو شیرین کشور

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس استان فارس گفت: استان فارس با سطح زیر کشتی بالغ بر 14 هزار و 800 هکتار و تولیدی سالانه افزون بر 450 هزار تن لیموشیرین قطب تولید در کشور است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجید رضا پاکاری افزود: انتشار جغرافیایی لیمو شیرین در شهرستان های جهرم و قیروکارزین است که مهمترین مراکز از نظر سطح زیرکشت و تولید مرکبات در استان فارس هستند.

وی افزود: برداشت لیموشیرین از نیمه دوم مهرماه در سطح استان آغاز شده است و تا اوایل آذرماه به اتمام می‌رسد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه لیموشیرین علاوه بر مصرف داخلی به استان‌های دیگر و کشور‌های همسایه نیز صادر می شود خاطر نشان کرد: بالغ بر 100 مرکز درجه‌بندی و بسته‌بندی است که انبارداری محصول لیمو شیرین را انجام می دهند.

وی تصریح کرد: احداث کارخانجات صنایع تبدیلی می تواند یکی از مهمترین گام ها در توسعه باغ های لیمو شیرین در استان فارس تلقی شود.

پاکاری؛ حفظ جایگاه فعلی تولید لیمو شیرین در سطح شهرستان های جنوبی در استان را نیازمند به تداوم حمایت  در زمینه تهیه نهاده ها، بهبود مدیریت تولید دانش بنیان و تولید محصول سالم دانست و بیان کرد: ایجاد صنایع فرآوری و تثبیت بازار بر اساس هزینه های تولید امکان تولید کمی، کیفی و مستمر لیمو شیرین را به دنبال دارد.

وی یادآور شد: استان فارس با سطح زیر کشتی بالغ بر 61 هزار هکتار و تولید سالیانه بیش از یک میلیون و 300 هزارتن مرکبات رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=5602

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟