مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری کشور گفت: در سال گذشته حدود ۶۱۲ هزار تن میوههای نیمهگرمسیری با ارزش حدود ۵۰۰ میلیون دلار شامل خرما، مرکبات، انار و انجیر صادر شده است و در سال جاری این صادرات روند افزایشی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی زهرا جلیلیمقدم در سفر به استان فارس با اشاره به این که دستورالعمل مدیریت برداشت میوهها در شرایط شیوع بیماری کرونا به همه استانها ابلاغ شده است و شرایط رعایت میشود، تصریح کرد: از طرف فائو نیز اعلام شده است که با توجه به امکان شستشوی میوههای نیمهگرمسیری نگرانی برای مصرف کننده وجود ندارد از این رو شرایط فعلی تاثیری بر روی صادرات این میوهها ندارد، مضاف بر این که با توجه به خواص دارویی و ارزش غذایی میوههای نیمهگرمسیری مانند مرکبات و انار و… در شرایط کرونا، به دلیل میزان ویتامین ث آنها، انتظار میرود میزان مصرف و تقاضای خرید آنها افزایش یابد.
وی با بیان این که میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور سهمی حدود ۳۸ درصد تولید را به خودشان اختصاص میدهند، ابراز کرد: میزان تولید این میوهها در کشور حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از سطحی نزدیک به ۷۳۸ هزار هکتار است.
به گفته این مسئول، ایران در تولید خرما رتبه دوم، انار رتبه سوم، کیوی رتبه چهارم، انجیر رتبه پنجم و مرکبات رتبه هفتم را در دنیا دارد.
وی با اشاره به این که استان فارس یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور است، افزود: این استان بزرگترین تولید کننده انار و انجیر دیم در کشور است.
جلیلی مقدم به برنامه اصلاح، بازسازی و توسعه باغ های میوه گرمسیری و نیمه گرمسیری در برنامه پنج ساله و در سطح ۱۸۰ هزار هکتار نیز اشاره کرد و افزود: از این سطح حدود ۱۴۶ هزار هکتار برنامه اصلاح و نوسازی باغها در دستور کار قرار داد و از ارقام تجاری روز دنیا که به تنش ها مقاوم هستند استفاده میشود.
وی اظهار کرد: برنامههای تغذیه عمومی، تغذیه تکمیلی، هرس و عملیات نوین به باغی در این باغ ها اجرا میشود که به دنبال آن افزایش تولید در واحد سطح را خواهیم داشت که منجر به افزایش بهرهوری آب میشود.