معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ظرف ۵ سال آینده نزدیک به ۵۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور در داخل تولید میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی کامبیز بازرگان اظهار داشت: دانش تولید بذر در کشور وجود دارد اما تا وقتی مسیر واردات باز باشد تولید بذر توجیه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به این که ۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی در استانهای کشور وجود دارد که از این تعداد ۲ مرکز تحقیقات در استان کرمان فعال است، افزود: ؟؟؟چند میلیارد دلار در صادرات سبزی و صیفی صادرات داریم اما از بابت هسته اولیه آن که بذر است وابستگی داریم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به این که ۱۳۰ میلیون تن تولیدات باغبانی کشور در سال است که به لحاظ صادراتی اهمیت زیادی دارد، افزود: در این بین استان کرمان نیز با تولید پسته اهمیت زیادی در بخش باغبانی کشور دارد و خوشبختانه در ارتقای بهرهوری آب و افزایش تولید در این حوزه کارهای خوبی در استان کرمان انجام شده است.
به گفته وی، در حال حاضر وسعت اراضی کشاورزی در استانها مورد تغییر کاربریها قرار گرفته و منابع اعتباری محدود شده که این موانع، کار پژوهشی که نیازمند تجهیزات بروز است را دچار مشکل و محدودیت کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در سطح استان کرمان دانش فنی چندین محصول وجود دارد که باید مدل اقتصادی نیز برای آنها تعریف کرد، افزود: تکمیل زنجیره تولید تا مصرف را پیگیری میکنیم که نیاز به تقویت دارد، همچنین تحقیقات بر روی خرما را افزایش میدهیم زیرا جای کار زیادی دارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که حدود ۱۰ هزار نفر در سطح کشور در این سازمان مشغول به فعالیت هستند، گفت: از این تعداد، حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر عضو هیات علمی در مراکز تحقیقات کشاورزی هستند.