زهرا رو حانی، رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان سروستان در خصوص لزوم تامین نیاز سرمایی پسته، گفت: پسته همانند سایر درختان جهت شکوفایی نیازمند یک دوره سرما یی می باشد که این نیاز با توجه به نوع رقم از ۶۰۰ساعت تا ۱۲۰۰ساعت متغیر است. روحانی در ادمه بیان کرد: در بین ارقام تجاری موجود در باغ های سروستان رقم کله قوچی ۶۰۰ساعت ، احمد آقایی ۷۵۰ساعت ، فندقی ۹۰۰ساعت واکبری ۱۲۰۰ساعت سرما جهت باز شدن نیاز دارد بطوریکه درصورت عدم تامین این نیاز سرمایی، اثرات نامطلوبی مثل کاهش رشد میانگره ها، کاهش گرده، ریزش جوانه ها، تاخیر در گلدهی و بیدار شدن درخت، میوه دهی ودر نهایت کاهش عملکرد را خواهد داشت. وی همچنین گفت: نکته ی قابل تامل در این خصوص این است که در صورت عدم تامین نیاز سرمایی میتوان به روش مصنوعی و با استفاده از روغن ولک این نیاز را برای گیاه تامین کرد. روغن پاشی باید حدود ۵هفته قبل از بیدار شدن گیاه انجام شود (۲۰بهمن ماه تا ۵اسفند ماه) شهرستان سروستان دارای ۲ایستگاه هواشناسی کشاوزی در دو بخش کوهنجان و بخش مرکزی می باشد که در حال حاضر با توجه به محاسبات انجام شده نیاز سرمایی در ارقام کله قوچی و احمد آقایی تامین شده است و تنها ارقام فندقی و اکبری نیاز به روغن پاشی دارد. پاشش روغن در رقم فندقی در آب و خاک شور و بافت سنگین خاک با غلظت ۴۰ در هزار و در آب شیرین و بافت سبک خاک با غلظت ۳۰در هزار و برای رقم اکبری در شرایط آب و خاک شور و بافت سنگین با غلطت ۵۰در هزار و در شرایط آب و خاک شیرین و بافت سبک با غلظت ۴۰در هزار توصیه می شود. کشاورزان عزیز توجه داشته باشند حداقل ۴۸ساعت پس از پاشش روغن بارندگی پیش بینی نشده باشد. همچنین سرعت باد بیش از ۱۰متر بر ثانیه علاوه بر اینکه موجب پرت محلول می شود،باعث اثرات نامطلوب روغن نیز خواهد شد. وی در پایان خطر نشان کرد: باغداران از پاشش خود سرانه روغن به دلیل پیش بینی سرمای بهاره جدا خودداری نمایند.