مجری طرح چغندر قند گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و افزایش هزینههای تولید بخشی از قراردادهای کشت چغندر بهاره فسخ شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی افزود: برای جلوگیری از خسارت ناشی از خشکسالی و تنشهای محیطی در حوزه تولید چغندرقند بهاره و نیشکر، جلوگیری از واردات شکر، خروج ارز از کشور و کاهش درآمد کشاورزان ضروری است ضمن پشتیبانیهای فنی و اعتباری از این بخش، مسئولان و دستگاههای مرتبط با کشاورزی به ویژه وزارت نیرو وارد عمل شوند و با مدیریت بهینه منابع آبی نسبت به تأمین آب مورد نیاز کشت چغندرقند بهاره و نیشکر اقدام کنند.
حصادی اظهار داشت: در سال جاری به دلیل خشکسالی، کمبود منابع آبی و افزایش هزینههای تولید بخشی از قراردادهای کشت چغندر بهاره فسخ شده است.
وی در توضیحی بیشتر اعلام کرد: به رغم افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تضمینی چغندرقند در سال گذشته و استقبال خوب کشاورزان در ابتدای امسال از کشت این محصول، اما بنا به دلایلی همچون افزایش بی سابقه گرما، افزایش قیمت نهادهها و خدمات و تنشهای آبی، چغندرکاران به ناچار بخشی از قراردادهای کشت خود را با کارخانههای قند فسخ کردند و در نتیجه سطح کشت بهاره این محصول کاهش یافته است.
حصادی در همین حال عدم اجرای الگوی کشت و تغییر نظام زراعی به دلیل خشکسالیهای گسترده، نوسانات نرخ ارز و تغییر نرخ تورم را از دیگر عوامل مؤثر در کاهش اثر مثبت و انگیزشی افزایش قیمت تضمینی چغندرقند در سال جاری دانست.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم چغندرقند به طور تقریبی ۴۰ درصد بیشتر از قیمت تمام شده آن در مدت مشابه سال قبل برآورد شده است.