به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرهاد شریفی گفت: تلاش ما براین اصل استوار است و امیدواریم که برنامه کشت پاییزه را براساس بارش های نرمال ببندیم و آب مورد نیاز تامین شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته که عملاً سال تغذیه سفره های زیر زمینی و منابع آب سطحی محسوب می شود، جزء سال های خشک بوده است؛ ابراز کرد: با این شرایط اگر بنا باشد برای تامین آب مورد نیاز به منابع آب سطحی مانند سدها و رودخانه ها برای کشت پاییزه متکی باشیم با مشکل مواجه خواهیم شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اذعان بر اینکه با شرایط موجود آبهای سطحی و کاهش میزان بارشها چندان متوقع نیستیم که سازمان آب منطقه ای بتواند کمکی به تامین آب کشاورزی بکند؛ بیان کرد: در مورد سفره های زیرزمینی و چاه ها نیز باید گفت هر کشاورزی خودش بهتر می داند که با چه وضعیتی مواجهیم؛ منتها توصیه ما این است که کشاورزان تحت هیچ شرایطی سطح زیر کشت را نسبت به آب قابل اطمینان بالاتر در نظر نگیرند.
شریفی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: اگر کشاورزی می داند آب قابل اطمینان و در دسترس او تنها کفاف 8 هکتار کشت را می دهد تحت هیچ شرایطی بیش از این میزان را به زیر کشت نبرد.
به گفته وی، براین اساس اگر در ماه های آتی بارش ها افزایش یافت می توان امیدوار بود که کشاورز عملکرد بهتری را در واحد سطح داشته باشد؛ اگر هم بارش ها افزایش نیافت می داند که به اندازه نیازش آب در اختیار خواهد داشت و با کمبود مواجه نخواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پاسخ به این که حد نرمال کشت و یا آب قابل اطمینان چگونه محاسبه میشود؛ نیز گفت: ما به طور خاص یک لیتر آب در ثانیه را برای هر هکتار گندم منظور می کنیم؛ بنابراین اگر فردی در سال گذشته مجوز 12 لیتردر ثانیه آب داشته اما امسال مجوز 9 لیتر در ثانیه دارد دیگر نباید 12 هکتار کشت کند بلکه برای این که با کمبود آب مواجه نشود می بایست سطح زیرکشت خود را همان 9 هکتار در نظر بگیرد.
شریفی در پاسخ به این که آیا میزان آب قابل تخصیص برای کشت پاییزه کشاورزان از سوی مراجع ذی ربط اعلام شده است، یا خیر بیان کرد: در این خصوص هنوز هیچ رقمی اعلام نشده؛ اما سطوح زیر کشت امسال را به مراجع ذی ربط اعلام کرده ایم تا در کمیته های استانی و شورا آب استان بررسی و در خصوص آب قابل تخصیص تصمیم گیری شود.