ترویج و توسعه کشت نشایی صیفی جات در خنج

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: در سال زراعی جاری برخی از کشاورزان اقدام به کشت نشایی به جای استفاده مستقیم از بذر در زمین های زراعی نموده اند.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خنج، علی علی پور تصریح کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۱۵۰۰ هکتار از مزارع، زیر کشت محصولات جالیزی از جمله هندوانه، خربزه، گوجه فرنگی و …رفته است که ۳۰ درصد از این مزارع به صورت نشایی کشت شده است .لازم به ذکر است کشت نشایی در مزارع پیاز و گوجه فرنگی و بادمجان به صورت صد در صد انجام شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه استفاده از روش کشت نشایی یکی از راهبردها در مدیریت مصرف آب و رونق تولید در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: کاهش 30 درصدی مصرف بذر، تراکم مناسب بوته، افزایش کیفیت و عملکرد، کاهش مصرف آب و زودرسی محصول و ارائه محصول نوبرانه با قیمت مناسب از جمله مزایای استفاده از این روش می باشد.

وی ادامه داد: با توجه به سطح بالای کشت محصولات سبزی و صیفی در شهرستان این میزان بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب، رقم قابل توجهی است، بنابراین هدف گذاری بلند مدت در شهرستان برای تغییر کشت از کشت بذری به کشت نشایی برای اغلب محصولات خصوصا صیفی جات در نظر گرفته شده است.

علی پور با بیان اینکه در کشت نشایی، حساس ترین مرحله ی رشد گیاه در خزانه سپری شده است، اظهار کرد: با استفاده از این روش کشت، طول دوره رشد در مقایسه با روش بذری کوتاهتر می شود که این خود می تواند سبب بهره وری استفاده از زمین در تناوب کشت، کاهش عملیات داشت، کاهش مصرف آب و سایر هزینه های کارگری و نهاده شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: کشت نشایی در زمین های کشاورزی با ec بالای آب نیز قابل کشت است زیرا در کشت های معمولی به دلیل شوری آب و خاک بذر در خاک سوخته و از بین می رود و در نهایت سبز نمی شود ولی نشا این گیاه در برابر شوری مقاوم تر است و رشد می کند.

 

 

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=24687

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *