کشاورزان از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند

_2.jpg

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول را شیوه‌ای غلط دانست و از کشاورزان خواست از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی، حبیب کوهکن به فواید مواد آلی خاک اشاره و اظهار کرد: آتش زدن مزارع منجر به نابودی مواد آلی خاک می‌شود و این مواد آلی با هیچ کود شیمیایی جایگزین نخواهد شد.

به گفته وی؛ مواد آلی و موجودات زنده خاک منبع تأمین، تولید، آزادسازی و نگهدارنده بسیاری از عناصر موردنیاز گیاه مانند فسفر، گوگرد، آهن و روی هستند و مواد را برای گیاه قابل‌ جذب می‌کنند.

کوهکن آتش زدن کاه و کلش مزارع بعد از برداشت محصول را یک فاجعه زیست‌ محیطی نام ‌برد و افزود: این اقدام یکی از عوامل آسیب‌رسان به طبیعت و محیط ‌زیست به شمار می‌رود و موجب نابودی میلیون‌ها موجود زنده در خاک می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مواد آلی با جذب رطوبت باعث افزایش راندمان مصرف آب، کود و عملکرد می‌شوند، بیان کرد: این مواد قابلیت نفوذ و ظرفیت نگهداری آب در خاک را افزایش و سبب کاهش تبخیر و تعرق از سطح خاک و گیاه می‌شوند.

وی ابراز کرد: استفاده از کاه به عنوان کود طبیعی، کمپوست در کارگاه‌های تولید قارچ خوراکی، در کارخانجات صنایع چوب و ظروف یکبار مصرف گیاهی و قابلیت فرآوری و تبدیل آن به محصولات مختلف از ظرفیت‌های آن می باشد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی فیروزآباد اضافه کرد: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه ۶ موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی محکوم می شود.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=13073

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟