این مقام مسئول ضمن تقدیر از همکاری بانک کشاورزی استان فارس و شبکه بانکی این استان به طور مشخص صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون در پرداخت اعتبارات تبصره 18 به بخش کشاورزی تصریح کرد: به عنوان یک خدمتگزار افتخار می کنیم که توانسته ایم به بخش کشاورزی و تولید کنندگان این حوزه خدمات ارائه کنیم.
وی با اشاره به اینکه از مجموع تسهیلات پرداخت شده به بخش کشاورزی استان فارس از محل منابع اعتباری تبصره 18 سال 1400 مبلغ 680 میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی کارسازی و پرداخت شده است، اظهار کرد: در بخش کمک های فنی و اعتباری نیز اعتبارات خوبی توسط این بانک پرداخت شده اما نسبت به مسائل، منابع همخوانی ندارد.
دهقان پور با بیان اینکه به منظور اعطای تسهیلات و یارانه اصلاح و نوسازی باغات، اعتبارات خشکسالی 1400 و خسارت های سیل سال جاری تخصیص 33 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، ابراز کرد: در حوزه مکانیزاسیون نیز اگر هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید کمباین تخصیص داده شود، می توانیم در مدت دو سال از محل جلوگیری از ریزش دانه های غلات در زمان برداشت، منابع مصرفی را جبران کنیم.
او یادآور شد: در امر برداشت غلات، ناوگان برداشت استان فارس پشتیبان ۱۹ استان کشور است یعنی یکی از بزرگترین پشتیبان های کشور به شمار می آییم و بیشترین کمباین را در بین استان های کشور داریم؛ همچنین استان فارس به همراه استان خوزستان بیشترین تراکتورهای کشور را دارند و در حدود ۳۱ هزار تراکتور فقط در استان فارس وجود دارد که تعداد حدود ۴۰ درصد از آنها با عمر بالای ۱۳ سال دارند و به نوسازی نیازمند هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه توسعه گلخانه ها در حال حاضر یک سیاست الزامی است، بیان کرد: ایجاد 200 هکتار گلخانه جدید در این استان برنامه ای بوده که از وزارتخانه برای امسال به ما ابلاغ شده بود اما تا نیمه ی آبان ماه موفق به اجرای یک تعهد پنج برابری 985 هکتاری شده ایم که این طرح ها پیشرفت فیزیکی 15 تا 100 درصدی دارند.
دهقان پور با اشاره به اینکه همچنان به دنبال افزایش سطح گلخانه های ایجاد شده هستیم، گفت: در هفته آتی مراسم افتتاح و کلنگ زنی سه گلخانه جدید به مساحت تقریبی 120 هکتار در شهرستان های بیضا و سروستان برگزار می شود که دارای فاز های تکمیلی هم هستند.
وی به موضوع تعریف چند مگا پروژه برای بخش کشاورزی استان فارس نیز گریزی زد و افزود: یکی از این طرح های بزرگ کارخانه تولید سموم است که با پیگیری های انجام شده در سطح ملی موفق به دریافت تسهیلات 60 میلیارد تومانی شده است و امیدواریم تا یک و نیم ماه آینده با حضور مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی و دیگر مسئولین محترم کشوری به بهره برداری برسد.
او اضافه کرد: ایجاد باغ مادری و کشت بافت خرما نیز از دیگر مگاپروژه های استان فارس است که امیدواریم با پیگیری های مسئولین کشوری اعتبار 125 میلیارد تومانی به آن اختصاص داده شود که این روند در حال پیشرفت است.
نشست تعیین سیاست ها و راهبرد های نظام مالی در بخش کشاورزی و دامپروری به میزبانی محمد حسن رزاق منش مدیر شعب بانک کشاورزی استان فارس در سالن همایش های بانک کشاورزی و با حضور مدیران ارشد این بانک، محمد جواد احمدی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سعید حسن شاهی رئیس جامعه بسیج مهندسین کشاورزی و جمعی دیگر از مسئولین استانی برگزار شد.