به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، جاوید عباسی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ریزش سن غلات از اماکن زمستان گذرانی از سیزدهم بهمن ماه در شهرستان های جنوبی از جمله خنج و لارستان مشاهده شد، تصریح کرد: مبارزه با این آفت از اوایل اسفندماه آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه خسارت سن غلات می تواند در کاهش عملکرد و کیفیت گندم و آرد موثر باشد، اظهار کرد: میزان سن زدگی یکی از شاخصهای مهم در خرید گندم است و اگر این شاخص در هر محموله بیشتر از 4 درصد باشد، خرید انجام نمی شود.
به گفته عباسی؛ با توجه به افزایش درجه حرارت، شرایط برای ادامه ریزش سن غلات و رسیدن جمعیت به نُرم مبارزه در مزارع مساعد است.
او ابراز کرد: لازم است که شبکههای مراقبت استان و کشاورزان از مزارع بازدید و آمادگی لازم به منظور مبارزه با این آفت را داشته باشند. وی اضافه کرد: پیش بینی میشود در سال زراعی جاری مبارزه با سن گندم در سطحی بالغ بر 180 هزار هکتار درسطح مزارع استان فارس انجام شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در سال گذشته در سطحی بالغ بر 142 هزار و 500 هکتار از مزارع گندم و جو با سن غلات مبارزه شد، گفت: در سال گذشته کنترل موفقی انجام شد و میزان سن زدگی گندم در این استان نزدیک به صفر درصد بود.