معاون وزیر جهاد کشاورزی با اذعان به اینکه کشت قراردادی گندم در استان فارس به خوبی دنبال شده است، اظهار کرد: افزایش حدود دو برابری تولید گندم نیز در این استان پیش بینی می شود، این نوید بسیار خوبی برای بخش کشاورزی استان و کشور است.
وی با بیان اینکه تلاش های مستمری در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود قیمت خرید گندم در حال جریان است، اضافه کرد: استان فارس استان بزرگ و در بخش کشاورزی خیلی با اهمیت است، درست ۱۲ میلیون تن محصول کشاورزی در این استان تولید می شود؛ این یعنی ۱۰ درصد امنیت غذایی کشور ما مربوط به استان فارس است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اجرای صحیح الگوی کشت در استان فارس کاملا مشهود است و بایستی الگوی کشت مطابق با سیاستهای وزارتخانه در این استان اجرایی بشود، ابراز کرد: این سیاست با هدف انتقال کشت محصولات پر آب بر به محیطهای کنترل شده و گلخانهها و کشت محصولات اساسی و راهبردی برای تامین نیاز کشور در فضای باز اجرایی شده است.
او با اشاره به اینکه کشاورزی در کشور ما یک کار راحت نیست و با محدودیت های زیادی از حوادث و سوانح گرفته تا خشکی اقلیم و کمبود بارش ها و کمبود آب مواجه است، افزود: میانگین بارش در دنیا چیزی حدود ۸۶۰ میلی متر است ولی در کشور ما میانگین بارش به چیزی حدود زیر ۲۳۰میلی متر رسیده است.
به گفته وی؛ در موضوع استمهال وامهای کشاورزی گزارش های لازم تهیه و تقدیم ستاد بحران کشور و هیات محترم وزیران خواهد شد تا اگر منطقه ای میانگین بارش های آن پایین است و یا گاها یا احتمالا دچار سرمازدگی هستند بتوانیم استمهال تسهیلات بانکی کشاورزان را پیگیری کنیم.
علایی مقدم با بیان اینکه به دعوت نمایندهی محترم مجلس شورای اسلامی از حوزهی داراب و زرین دشت به استان فارس سفر کرده است، افزود: در بازدید از بخش کشاورزی و دیدار با کشاورزان این شهرستان ها مردم درخواست اخذ تسهیلات مردمی سازی نهادهها ها داشتند، امیدواریم بتوانیم این موضوع را در سال 1402 تداوم ببخشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برخی از مشکلات پروژههای آب و خاک نیز در سفر به شهرستان داراب بررسی شده است، گفت: در این سفر اعتباری بالغ بر حدود پنجاه میلیارد تومان برای بهسازی کانالهای آبرسانی چشمه و بندهای انحرافی این شهرستان ها اختصاص داده شد.
او با بیان اینکه با اعتبارات مذکور و اجرای طرح های انتقال آب راندمان آبیاری افزایش و عملکرد مزارع در واحد سطح بهبود می باید، اضافه کرد: یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی این است که با پوشش انهار، انتقال آب با لوله و کانال کشی راندمان آبیاری را بالا ببرد.
وی با اشاره به اینکه مزیت ما برای رقابت با دنیا بخش کشاورزی ما است، تصریح کرد: امروز ۱۲۵ میلیون تن محصول توسط کشاورزان غیور و زحمتکش ما تولید می شود که با توجه به محدودیت منابع این خیلی کار بزرگی است.
علایی مقدم با استناد به بیانات مقام معظم رهبری که امنیت غذایی موضوع اصلی کشور است به این معنا که بخش کشاورزی به همه بخش ها ارجحیت دارد، اظهار کرد: ما از آب موجود به نحو احسن استفاده نمیکنیم یعنی بهره وری آب و راندمان آبیاری ما خیلی پایین است. اگر میانگین آبیاری خود را از ۳۵ به ۵۰ درصد برسانیم یعنی در تولید محصولات از ۱۲۵ میلیون تن به 140 می رسد این یعنی اقتدار و امنیت غذایی ما بیشتر می شود.