گام نهایی ثبت جهانی نظام انجیر استهبان برداشته شد

گام نهایی ثبت جهانی نظام انجیر استهبان برداشته شد

    در راستای درخواست ثبت جهانی نظام میراثی انجیر دیم استهبان، پرفسور لی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو برای بازدید میدانی و راست آزمایی در شهرستان استهبان حضور یافت.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی استهبان در روز هفتم خردادماه سالجاری پرفسور لی استاد آکادمی علوم کشور چین و قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس (فائو) در شهرستان استهبان حضور یافت و در نشست ثبت جهانی انجیر که در محل فرمانداری شهرستان استهبان با حضور علی کیانی راد رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی، جانعلی بهزاد نسب عضو هیئت علمی این موسسه، شهره سلطانی استادیار و مدیر گروه پژوهشی توسعه کشاورزی و روستایی، ،فرهاد طهماسبی نماینده مردم شهرستان های استهبان و نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی، حمید دبیری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجیدرضا پاکاری مدیر باغبانی، معصومه مویدی مدیرهماهنگی ترویج و آموزش کشاورزی، سید عبدالوهاب نقیب رئیس اداره روابط عمومی این سازمان، یوسف کارگر فرماندار شهرستان استهبان، مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و سایر مسئولین مرتبط برگزار شد شرکت نمود.

در این نشست مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، پیشینه ثبت جهانی انجیر را چنین شرح داد: وزارت جهاد کشاورزی از سال 1392 ثبت جهانی انجیر استهبان را در دستور کار قرار داد و با تشکیل تیم اختصاصی تا سال 1395تحقیقات و گردآوری های لازم را برای تهیه پرپوزال به انجام رساند، سپس در سال 1395 گزارش فارسی پرپوزال تهیه گردید و پس از ترجمه آن به زبان انگلیسی به سازمان فائو ارسال شد و بعد از طی فرایند بررسی و اصلاح و نهایی شدن پروپوزال، فائو در سال ۹۸ نظام میراثی کشاورزی انجیر دیم استهبان را پذیرفت ، آخرین مرحله ثبت جهانی این نظام، نیازمند حضور نماینده دبیرخانه جیاس در شهرستان بود که به علت شیوع بیماری کرونا از 1398 تا کنون به تعویق افتاد و پس از پیگیری های زیاد مقرر گردید در تاریخ هقتم خرداد ماه 1402 در شهرستان حضور یابد.

مهدی اعیان منش عنوان کرد: جهت حضور نماینده فائو برای راستی آزمایی پرپوزال و تایید ثبت جهانی نظام انجیر استهبان، با هماهنگی موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی، مسئولین مرتبط سازمان جهاد کشاورزی، فرمانداری، مسئولین ادارات مرتبط در شهرستان و کارشناسان مدیریت در سه ماه اخیرکمیته های تخصصی تشکیل شد و برنامه ریزی های لازم صورت گرفت.

وی بیان داشت جهت ارائه ی مستندات عنوان شده در پرپوزال و بر اساس پنج ویژگی نظام میراثی مهم جهانی کشاورزی از جمله: تامین امینت غذایی، معیشت خانوارها، تنوع زیستی، تنوع گیاهی و جانوری، چشم انداز بصری، وجود سازمان های مردم نهاد و NGOهایی که حول این نظام شکل گرفته است یک فیلم کوتاه تهیه و در نشست پخش گردید که بسیار مورد توجه پرفسور لی قرار گرفت.

در ادامه از نمایشگاه عکس های تهیه شده از دانش بومی و عکس های هنری گرفته شده توسط هنرمندان شهرستان از انجیر بازدید کرد و سپس مراحل تولید انجیر از کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بر اساس عکس های موجود توضیحاتی به وی ارائه ، سپس از سایت نظام میراث باغبان انجیر دیم استهبان به آدرس http://estahbanheritage.ir/ رونمایی شد.

پس از آن نماینده جیاس و هیات همراه از نمایشگاه دستاوردهای زنان روستایی متشکل از 3 غرفه شامل انواع محصولات انجیر و فرآورده های آن، میناکاری و فرش و گلیم دیدن کردند و اولین گره تابلو فرش ثبت جهانی انجیر استهبان توسط پرفسور لی به دار قالی گره خورد.

اعیان منش همچنین برنامه های حضور پرفسور لی و هیات همراه را بدین ترتیب عنوان کرد: بازدید ازبازارچه بر انجیر برای درک مستقیم وی از اهمیت انجیر در اقتصاد و زندگی مردم شهرستان استهبان، مشاهده مستقیم چشم انداز باغات انجیر استهبان، زندگی جاری سنتی مردم در باغات انجیر در زمان برداشت به صورت نمادین و عمل گرده افشانی و بردهی باغات ، بازدید از کارخانه بسته بندی انجیر ، بازدید از مرکز تحقیقات انجیر استهبان ، بازدید از تعاونی باغداران استهبان و بانک انجیر

در ادامه مدیر جهادکشاورزی استهبان از رضایت و خرسندی نماینده فائو از بازدید از نظام میراثی انجیر دیم استهبان خبر داد و اظهار امیدواری کردکه به زودی شاهد ثبت این نظام ارزشمند در جهان خواهیم بود.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=9836

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟