کشت زعفران گلخانه به صورت کشت ایروپونیک به صورت پایلوت توسط حامد احمدی یکی از کشاورزان شهرستان سروستان برای اولین بار در این شهرستان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان، کشت ایروپونیک زعفران نوعی کشت جدید است که با مصرف پایین آب و بدون نیاز به خاک حداکثر بهره وری از پیاز با کمیت و کیفیت بهتر را فراهم می کند.
مرضیه قربانی نژاد کارشناس حفظ نباتات و مدیر پهنه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سروستان در زمینه نحوه کشت این گیاه می گوید: پس از تهیه پیاز در خرداد ماه و پاک سازی اولیه ،در مکانی مناسب نگهداری می شود تا در اواسط شهریور به محیط گلخانه منتقل شود. شرایط لازم برای جوانه زدن و سپس گلدهی پیاز از جمله دما،رطوبت و نور مناسب به طور مرتب تنظیم و کنترل می شود تا پیاز ها در آبان ماه شروع به گلدهی کنند پس از پایان دوره گلدهی پیازها دوباره به خاک برگردانده می شوند تا امکان استفاده از آن در سال آینده فراهم باشد.
وی خاطر نشان کرد: مزایای این نوع کشت بازدهی کمی و کیفی چندبرابر، عدم وجود خاک و عوامل بیماری زا، مصرف پایین آب، کنترل دما و رطوبت و استفاده حداکثری از محیط کشت می باشد.