فعالیت ۱ هزار شرکت فناور در زنجیره ارزش صنعت گیاهان دارویی

enews EToolsFile عصاره4 21b282b1 f707 4851 8b25 25167efd20d7
 

بیش از یک هزار شرکت فناور در زنجیره ارزش صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی کشور فعالیت می کنند که ۱۸۶ مورد آنها پس از ارزیابی و تایید محصولات و خدمات شان به عنوان شرکت های دانش بنیان مطرح هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، این مطلب را دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار ما اعلام کرد و افزود: در حال حاضر تعداد ۴۴ شرکت نیز به عنوان شرکت خلاق در حوزه صنعت گیاهان دارویی مطرح هستند که تعدادی از این شرکت ها در حال تبدیل شدن به شرکت های دانش بنیان می باشند.

محمد حسن عصاره اظهار داشت: ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی موظف است آن دسته از شرکت هایی که پتانسیل علمی و نبوغ در کالاها و محصولات خود دارند و دارای توانایی بالاتر از شرکت های معمولی هستند و در عین حال هنوز به عنوان شرکت دانش بنیان تلقی نمی شوند را به لحاظ توانمندی تقویت کند و ظرفیت تجاری سازی شان را توسعه دهد.

وی افزود: شرکت های یادشده با تلاش این ستاد و همکاری همه بخش ها و ارگان های مرتبط با حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی و همراهی بدنه تحقیقاتی کشور، در فناوری های تولید محصولات از سمت خام فروشی به فرآوری و تولید محصولات فناورانه و دارای ارزش افزوده از جمله داروهای گیاهی، فرآورده های عصاره و اسانس، داروهای دامی گیاهی، بذور گیاهان دارویی، محصولات آرایشی طبیعی، غذا داروها، نهاده های کشاورزی و فرآورده های طب سنتی به موفقیت های زیادی دستیابی پیدا کرده اند.

عصاره گفت: در حال حاضر صدور مجوز تولید داروها و فرآورده های گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو به بیش از ۲۰ درصد کل مجوز تولید داروها و فرآورده های کشور رسیده است.

وی با بیان این که در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ دارو و فرآورده گیاهی و سنتی از سازمان غذا و دارو مجوز تولید گرفته اند، اذعان داشت: این در حالی است که در سال ۱۳۸۷ تنها حدود ۴۰۰ محصول در این حوزه دارای مجوز از سازمان غذا و دارو بود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره چگونگی حمایت از شرکت های دانش بنیان در حوزه صنعت گیاهان دارویی توضیح داد: به طور کلی شرکت های دانش بنیان از بیش از ۱۱۰ برنامه حمایتی بهره مند می شوند که فهرست و شرح کامل خدمات از آدرس پرتال کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا به آدرس (https://reg.daneshbonyan.ir) قابل استحصال است ضمن آن که بیش از ۴۸ خدمت نیز توسط دبیرخانه برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق به شرکت های خلاق ارایه می شود.

وی در همین حال از تمام صنعتگران با شخصیت حقوقی دعوت کرد طرح های فناورانه خود را با اولویت در حوزه های تخصصی صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی و مشروط بر دارا بودن مجوزهای لازم از سازمان های ذی صلاح، به ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کنند تا این ستاد پس از بررسی طرح ها در کارگروه های تخصصی، حمایت های مادی و معنوی خود را برای تجاری سازی ارایه دهد.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=17304

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *