رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: از ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه کشور ما که در معرض فرسایش آبی است تا کنون در ۳۰ میلیون هکتار، عملیات آبخیزداری انجام شده و برای رسیدن به وضعیت نسبتا مناسب، باید در سال حدود چهار میلیون هکتار، اقدامات آبخیزداری انجام دهیم.
به گزارشروابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مسعود منصور معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در رابطه با شرایط پوشش گیاهی کشور اظهار کرد: ما یک کشور خشک و نیمهخشک و به لحاظ پوشش جنگلی جزو کشورهایی با پوشش کمجنگل هستیم.
وی افزود: نسبت به بسیاری از کشورها، یک چهارم سرانه متوسط جنگل را در کشور داریم، بنابراین از این جهت و به لحاظ شکنندگی که در اکوسیستممان وجود دارد، جنگل اهمیت بیشتری خواهد داشت.
منصور با اشاره به این که براساس آخرین تصاویر ماهوارهای در سال ۲۰۱۹، در حال حاضر بیش از ۲ میلیون هکتار جنگل هیرکانی در نوار شمالی کشور وجود دارد، ادامه داد: ۶ میلیون هکتار جنگل زاگرس در شمال غربی و غرب کشور، در مجموع ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل در پنج ناحیه رویشگاهی داریم.
اجرای طرح حفاظتی جنگلهای هیرکانی از ابتدای سال آینده
وی با اشاره به این که یکی از مهمترین کارها برای جنگل بحث حفاظت است، تصریح کرد: حفاظت به این معنا است که اجازه تخریب، تصرف و قطع درخت را در جنگل ندهیم و این کار در همه جنگلها عمومیت دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که هر کدام از جنگلها برای توسعه و حفظ، شرایط خاصی دارد، عنوان کرد: در جنگلهای هیرکانی معضل اصلیمان برداشت چوب بوده که قبلا در قالب طرحها مجاز بود و از سال ۹۶ و بر مبنای قانون برنامه ششم ممنوع شد.
وی افزود: در حفاظت از جنگلهای هیرکانی، مهمترین عامل این است که از پدیده قاچاق چوب و قطع درختان جلوگیری کنیم. البته در کنارش هم باید کار غنیسازی و احیا را ادامه دهیم.