مالچ پاشی زیستی در ۱۵۰ هکتار عرصه های بیابانی تا پایان امسال

3401334معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: امسال ۱۵۰ هکتار از عرصه های بیابانی سیستان، خوزستان و کنار دریاچه ارومیه با هدف تثبیت شن و ماسه، مالچ پاشی زیستی می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پرویز گرشاسبی در حاشیه اجرای عملیات مالچ پاشی زیستی در عرصه های بیابانی دشت هامون در سیستان گفت: به منظور جلوگیری از فرسایش بادی و تثبیت شن های روان در فاز نخست در سطح ۵۰ هکتار از عرصه های بیابانی دشت هامون، مالچ زیستی با پایه رسی پاشیده می شود.

وی افزود: پس از مالچ پاشی زیستی با پایه رسی در سطح ۵۰ هکتار از عرصه های بیابانی دشت هامون و ارزیابی آن، این عملیات در سطوح بزرگتری در این منطقه و مناطق مشابه اجرا خواهد شد.

گرشاسبی، تقویت پوشش گیاهی در درازمدت، افزایش ماندگاری و کاهش هزینه را از مزیت های مالچ رسی عنوان کرد و اظهار داشت: در صورت مثبت بودن ارزیابی های ما از مالچ رسی و رفع پاره ای از مشکلات، انقلاب بزرگی در کشور و در خاورمیانه در زمینه تبیت شن های روان و جلوگیری از بیابان زایی اتفاق خواهد افتاد.

وی تصریح کرد: قیمت مالچ رسی که با سفارش سازمان جنگل ها و با همکاری دانشگاه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده، یک دهم مالچ نفتی است و مواد اولیه آن نیز در کشور موجود است.

معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، هزینه هر هکتار مالچ پاشی نفتی را ۱۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این در حالی است هر هکتار مالچ پاشی رسی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

وی با بیان این که مالچ پاشی یکی از روش های مقابله با بیابان زایی است، گفت: در دهه های اخیر تلاش فراوانی انجام داده ایم تا مالچ های نفتی را به پایه های بهتر زیستی تبدیل کنیم و از این رو چند نوع مالچ زیستی را امتحان کردیم و در این میان مالچ زیستی با پایه رسی، کارایی نشان داده است.

گرشاسبی در همین حال اضافه کرد: یک نوع مالچ زیستی نانو نیز در دشت بافق استان یزد در سطح زیر یک هکتار پاشیده شده که نتایج آن موفقیت آمیز بوده است، اما نیاز به تکرار و ارزیابی بیشتری دارد.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=17761

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *