یک مقام مسئول گفت: بهمنظور مقابله با بیابان زایی از ابتدای انقلاب تاکنون ۸.۷ میلیون هکتار از عرصههای بیابانی مستعد تولید گرد و غبار و طوفانهای ماسه ای تثبیت شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «وحید جعفریان» افزود: از زمان احیای مناطق بیابانی تاکنون، ۲.۳ میلیون هکتار عملیات نهالکاری در ۲۲ استان کشور انجام شده و بهویژه در سال گذشته و امسال نهالکاری با گونههای بومی، سازگار و گونههای بوتهای انجام شده است.
مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: عبور از خشکسالی و مقابله با بیابان زایی با مشارکت آحاد جامعه، مدیریت مصرف آب، اصلاح روشهای کشاورزی و فرهنگ زیستن در مناطق خشک امکان پذیر است.
وی اضافه کرد: بدون مشارکت مردم و تشکلها و تنها از طریق اعتبارات دولتی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی پر هزینه خواهد بود.
جعفریان با بیان این که امسال روز جهانی مقابله با بیابان زایی با شعار عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی برگزار میشود، تصریح کرد: نهال کاری، کنترل هرز آبها، مدیریت چرای دام، و مالچ پاشی از پروژههای اجرایی در این مناطق است که اکنون این عرصهها به جنگلهای دست کاشت یا بوتهزارهای انبوه تبدیل شده اند.
مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره مدیریت چرای دام در مراتع گفت: استراتژی مدیریت کوچ در مراتع مبتنی بر دانش بومی و تغییرات در برنامه کوچ عشایر اجرا میشود تا عشایر کمترین آسیب از خشکسالی را ببینند و کمترین آسیب را به مراتع وارد کنند.