مدیرکل دامپزشکی فارس توصیه کرد:

گوشت قرمز به مدت 24 ساعت و جگر 48 ساعت در دمای یخچال نکهداری شود

مدیر کل دامپزشکی فارس در خصوص بیماری تب کربمه کنگو اظهار داشت: عامل بیماری نوعی کنه جزء بندپایاناست که این بیماری را از طریق اینموجودات به دام و از طریق نیش زدن و مکیدن خون منتقل می شود.

به گفته دکت یعقوبمهندس در این مرحله دام هم می‌تواند حامل انتقال بیماری باشد و هم ویروسبیماری را دریافت کند.  او بابیان اینکه گرما بهترین شرایط دمایی را برای رشد این ویروس فراهم می‌کند،اذعان می‌دارد: کنه آلوده می‌تواند با تخم گذاری نسل آلوده را به وجود آوردکه گوسفند، بز و گاوبیشترین احتمال واگیری این ویروس را در بین موجودات دارند.

مدیر کل دامپزشکی فارس در ادامه می‌افزاید: چنانچه کنه آلوده دام را نیشبزند، این ویروس به مدت یک هفته در بدن دام فعال است، ولی بزرگترین مشکلاینجا است که علائمی به شکلبالینی که قابل تشخیص باشد وجود ندارد و دام تنها تب مختصری می‌گیرد که اگردر این مدت ذبح شود قابل تشخیص نیست.

مهندس با بیان این که تمام کسانی که با دام سر و کار دارند اعم از کارگران کشتارگاه،سلاخ، حمل‌کننده لاشه و … ملزم به رعایت کلیه اصول بهداشتی هستند، اظهارمی‌دارد: این افراد جهت حفظسلامتی و بهداشت ملزم به پوشیدن کلاه، چکمه و لباس مخصوص هستند تا چنانچهبا دام تماسی داشتند عامل انتقال بیماری نشوند.

او به ارائه راه کارهای بی اثر کردن ویروس تب کریمه کنگو در بدن داممی‌پردازد و می‌گوید: لاشه‌ها باید در سردخانه‌های صنعتی و در دمای 4 درجهبه مدت 24 ساعت بمانند تا بر اثرتغییرات شیمیایی ویروس از بین رفته و انتقال نیابد.

مدیر کل دامپزشکی فارس با تأکید بر اینکه باید تمام کشتارگاه‌ها از پیش سردشده و به مدت 24 ساعت دام را نگه دارند می‌افزاید: در سطح استان فارس 4کشتارگاه صنعتی در شهرستان‌هایمرودشت، شیراز، اقلید و کازرون وجود دارد که عملیات پیش سرد را از مدت‌هاقبل آغاز کرده اند.

مهندس در خصوص آلودگی جگر به این ویروس می‌گویدتغییرات شیمیایی که ذکر شد در جگر کمتر و به کندی اتفاق می‌افتد کهمی‌بایست برای از بین بردن این ویروسجگرها به مدت 48 ساعت در مرحله پیش‌سرد قرار بگیرند که مصرف جگر با وجودشایعه شیوع بیماری تب کریمه کنگو به صورت خام و نیمه پز ممنوع اعلاممی‌شود.

مهندس از مردم درخواست کرد که موازین بهداشتی را رعایت کنند تا به اینبیماری مبتلا نشوند. همچنین از دامداران خواست تا با رعایت کلیه مسائلبهداشتی از استراحت در محیطدامداری پرهیز کنند.

او با تأکید بر اینکه کلیه واحدها قبل از روانه کردن دام به کشتارگاهمی‌بایست یک الی ده روز دامداری را سم پاشی کنند ادامه می‌دهد: این عملموجب جلوگیری انتقال این ویروس تا حدقابل توجهی می‌شود که ما در استان فارس از مدت‌ها قبل به کلیه دامداران درشهرستان‌ها آموزش‌های لازم را داده ایم و علیرغم تمام این آموزش‌ها در هفتهجاری نیز مجدداً آموزش راتکرار می‌کنیم.

مدیر کل دامپزشکی فارس با اعلام اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی دام وابتلای افراد به این بیماری در استان گزارش نشده است عنوان می‌کند: بیشترینمشکل از جانب افرادی بانام چوبدار است که از مناطق و استان‌های جنوبی اقدام به واردات دام به صورتغیرمجاز به استان می‌کنند. گرچه نمی توان نقض کرد که کنه‌های آلوده دراستان فارس وجود ندارند امامی‌توان با قاطعیت گفت که منشأ بسیاری از این بیماری‌ها به دام هایی بازمی‌گردد که از مرزهای شرقی وارد استان فارس شده اند.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=20352

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟