شهرستان آباده رتبه سوم اجرای آبیاری نوین در استان فارس :

مهدی امینی رییس اداره امور فنی و زیر بنایی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان آباده در گفتگوی تخصصی با واحد روابط عمومی با اعلام این خبر بیان داشت :

با توجه به رشد جمعيت در جهان، نياز به غذا نيز افزايش مي يابد و قسمت اعظم اين غذا از راه کشاورزي به دست مي آيد. براي تامين غذا اولين نياز بشر آب مي باشد. آب مايه حيات است و هر جا آب باشد آباداني نيز به همراه دارد و انسان ها براي به دست آوردن آب متحمل مشکلاتي مي گردند و آب نقش اساسي در زندگي انسان ها دارد این مقام مسئول تصریح نمود. با توجه به اهميت آب در کشاورزي و توليد محصول ، در آينده اي نزديک به جاي تعيين عملکرد محصول در هکتار، توليد محصول به ازاي هر واحد آب مصرفي ارزشيابي خواهد گرديد.
وی افزود ر
اندمان آب آبياري در بخش کشاورزي ايران در حال حاضر بين 33 تا 35 درصد گزارش شده است و ما بايد اين راندمان آبياري را به روش هاي گوناگون از جمله با استفاده از روش هاي مختلف آبیاری نوین افزايش دهيم. که می توان این راندمان را با اجرای آبیاری بارانی تا 70 درصد و با اجرای آبیاری قطره ای و تیپ تا 90 درصد افزایش داد.

مهدی امینی در ادامه خاطرنشان ساخت :در آبياری به روش بارانی ،آب با فشار در داخل يک شبکه لوله کشی شده جريان پيدا کرده و سپس از خروجی هايی که روی اين شبکه تعبيه شده و آبپاش ناميده می شوند خارج می شود. ساختمان آب پاشها طوری است که هنگامی که با فشاراز آن خارج می شود بصورت قطرات ريز و درشت درآمده و مشابه باران در سطح مزرعه ريخته می شود.به همين دليل اِن سيستم آبياری به روش بارانی ناميده می شود.گرچه روش بارانی اساسا برای آبياری مزارع و باغات ابداع گرديد اما از اين روش برای اهداف ديگر هم استفاده می شود که مهمترين آنها عبارتند از:

آبياري قطره اي عبارتست از پخش آهسته آب بر سطح يا زير خاك به صورت قطرات مجزا ، پيوسته ، جريان باريك يا اسپري ريز از طريق قطره چكا نها يي كه در طول خط انتقال آب قرار دارند . آبياري قطره اي داراي روشها و مفا هيم متعددي مانند آبياري دريپ ، آبياري زير بستري ، آبياري فواره اي و آبياري اسپري است .

از ابتدای سال زراعی 96 تاکنون مقدار 1607 هکتار از اراضی شهرستان مجهز به سیستم های آبیاری تحت فشار ( بارانی ، قطره ای و تیپ ) شده اند که از این حیث شهرستان دارای رتبه سوم در استان می باشد و مقدار 1411 هکتار از اراضی هم مطالعه و طراحی گردیده لازم به ذکر است که در حال حاضر مطالعه و طراحی بصورت رایگان انجام می شود

دولت جهت اجرای آبیاری تحت فشار بصورت بارانی تا 65 میلیون ریال و بابت اجرای هر هکتار آبیاری قطره ای و تیپ تا 100 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می نماید البته می بایست 15 درصد از هزینه طرح توسط کشاورز تحت عنوان آورده متقاضی تامین گردد امید است با توجه به کمک های بلاعوض دولت کشاورزان عزیزی که تا کنون موفق به اجرای سیستم آبیاری تحت فشار نشده اند جهت بهره وری بهتر و بالا رفتن راندمان آبیاری و استفاده از کمک های بلاعوض دولت هر چه سریع با مراجعه به مراکز جهاد کشااورزی و تشکیل پرونده اقدام نمایند.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=20466

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟