مسئول مرکز جهادکشاورزی سورمق و حومه از افزایش میزان برداشت محصول پیازاز مزارع این منطقه خبر داد و گفت: استفاده از روش کشت نشایی ، بهره بردن از روشهای جدید مبارزه با بیماریها و علفهای هرز و افزایش دانش فنی کشاورزان علت اصلی بالا رفتن متوسط عملکردپیازدر این منطقه است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان آباده محمدحسین خسروی گفت: پیش بینی میشود میزانبرداشت پیاز به رقم 80 تن در هر هکتار برسد.
محمدحسین خسروی گفت : پیش بینی میشود، از اینمزارعبالغ بر 9هزار تن پیاز سفید تولید و روانه بازار شود.
به گفته خسروی، در فصل کاشت و برداشت پیاز، به ازای هر هکتار زمینه اشتغال برای 7 تا ۱۰نفر فراهم میشود.
خسروی با اشاره به زمان کاشت و برداشت محصول پیاز در منطقه سورمق می گوید: کشت بهاره پیاز ازاوایل اسفند آغاز می شود و تااواخراسفندماه ماه ادامه دارد.
او گفت: برداشت کشت بهاره نیز در اواخر تیرماه شروع و تا پایان مرداد ادامه دارد.
مسئول جهاد کشاورزی سورمق و حومه بیان کرد: کمبود و نبود انبارهای مناسب برای نگهداری پیاز و سایر محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی ، فلفل دلمه و زردآلو و اناراز جمله مشکلات اصلی کشاورزان این منطقه است.
مسئول مرکز سورمق اظهار کرد: کشت نشایی با برخورداری از مزایایی مانند احتمال رسیدن به تراکم مطلوب و یکنواختی بوته در مزرعه، امکان زودرس کردن محصول و کوتاهتر بودن دوره اشغال زمین در مقایسه با کشت مستقیم مورد استقبال بهره برداران قرار گرفته است.
خسروی به مدیریت مصرف آب در این مزارع اشاره کردو گفت: در روش کشت نشایی به دلیل کوتاه شدن دوره رشد گیاه در مزرعه اصلی مقارن شدن با بارشهای اواخر زمستان و اوایل بهار و استفاده از روشهای نوین آبیاری مصرف آب به حداقل میرسد.