مدیر جهادکشاورزی ارسنجان گفت: از ابتدای شروع مبارزه با آفت سن بخصوص سن مادری در سالجاری 600 هکتار از مزارع غلات این شهرستان علیه آفت «سن مادر» سمپاشی شد.
سید ناصر حسینی در گفت و گو با روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان، با بیان اینکه بیشتر سمپاشی ها مربوط به مزارع گندم است، اظهار داشت: هر سال مبارزه علیه سن مادر در اواخراسفند ماه شروع وتا اوایل اردیبهشت ماه با ورود این آفت به مزارع غلات انجام می شود.
وی اضافه کرد: سمپاشی مزارع و سطح مزارع غلات علیه آفت سن مادر نقش بسیار مهمی در کاهش پوره سن در مزارع گندم دارد و از طغیان این آفت در مزارع جلوگیری می کند.
وی به بهره برداران و کشاورزان توصیه کرد که با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و دریافت راهنماییهای فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاه های مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.
حسینی افزود: با توجه به ریزش سن مادری در مزارع غلات شهرستان از 20 اسفند ماه شروع مبارزه شیمیایی توسط جهاد کشاورزی اعلام شد و از این زمان نیز کشاورزان عملیات سمپاشی را شروع کردند.
وی اضافه کرد: مبارزه شیمیایی توسط 85 دستگاه سمپاش با مشاوره و صدور و پایش مزارع غلات در سطح 3 دهستان و 2 مرکز جهاد کشاورزی انجام شده است.
مدیر جهادکشاورزی ارسنجان با بیان اینکه تاکنون 10 درصد مزارع شهرستان علیه سن مادری سمپاشی شده است، گفت: برای اجرای عملیات سمپاشی تاکنون180 لیتر سم دلتا مترین مصرف شده است.
لازم بذکر است سن گندم مهمترین آفت گندم و جو در ایران است که اقدام به تغذیه از مواد درون گندم یا جو می کند و در نهایت محصولی که عاید کشاورز می شود، خوشه خشک و سیاه شده گندم و جو است. سمپاشی مزارع گندم علیه آفت سن زمانی ضروری است که به طور متوسط در هر مترمربع یک عدد «سن گندم» مشاهده شود
در سال زراعی جاری بیش از 6450 هکتار از مزارع این شهرستان به کشت غلات اختصاص یافته است که از این مقدار، بیش از 3هزار 450هکتار آن زیر کشت گندم آبی و 3هزار هکتار نیز به کشت جو آبی ودیم اختصاص پیدا کرده است.