مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: استفاده از نوارهای تیپ در آبیاری مزارع کشاورزی، علاوه بر حمل و نقل آسان،صرفه جویی در مصرف آب و کاهش رشد علف های هرز، امکان آبیاری اراضی غیر مسطح و با فشار پایین آب را فراهم می کند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان، سید ناصر حسینی خرمی با بیان اینکه قریب به ۲۰۰۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان با استفاده از نوارهای تیپ آبیاری می شوند که امکان پهن کردن آنها با استفاده از تراکتور نیز وجود دارد، تصریح کرد: بطور متوسط در هر هکتار حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم نوار تیپ مصرف می شود و در صورت عدم جمع آوری پس از پایان فصل کاشت، آسیب ها و آلودگی های جبران ناپذیر محیطی را به دنبال خواهد داشت.
او ضمن تاکید بر ممنوعیت سوزاندن ضایعات نوارهای تیپ آبیاری، ابراز کرد: پسماندهای پلاستیکی به جا مانده در مزارع پس از برداشت محصول، به دلیل ماندگاری طولانی روی خاک، باعث آلودگی محیط زیست، تخریب بافت موثر خاک، کاهش حاصلخیزی و از بین بردن میکروارگانیسم های مفید خاک می شود.
وی ابراز کرد: با توجه به اینکه جمع آوری نوارهای تیپ در سطوح وسیع با استفاده از ادوات مخصوص انجام می شود، توصیه میشود این عملیات هنگامی صورت پذیرد که خاک مزرعه دارای مقداری رطوبت باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در حال حاضر چندین کارگاه سبدسازی در ارسنجان فعالیت دارند که ضایعات نوارهای تیپ را به صورت کیلویی از کشاورزان خریداری می کنند و این امر علاوه بر صرفه اقتصادی، موجب تسهیل عملیات زراعی سال بعد می شود.