معاون وزیر جهاد کشاورزی در جهرم: عارضه زوال مرکبات قابل کنترل است
کاظم خاوازی امروز در همایش «آب، کشاورزی و زندگی» در شهرستان جهرم اظهار داشت: معرفی و سازگاری ارقام مجول و پیارم خرما و معرفی ارقام نارنگی ورا و پرنا و نسخههای فنی مدیریت باغ از خدمات تحقیقاتی به باغداران است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: همه همکاران این سازمان در تلاش هستند که مشکلات هر چند کوچک کشاورزان را برطرف کنند.
به گفته خاوازی، آنچه امروزه در بخش کشاورزی تأثیرگذار است و این بخش را متحول میکند، اشاعه دانش یعنی آموزش و ترویج است.
وی افزود: دانش فقط در اختیار دانشگاه و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نیست، بلکه بخش قابل توجهی از دانش در اختیار بهرهبرداران و کشاورزان است که دانش باید به چرخه در بیاید و اطلاعات به دست همه کشاورزان برسد و اطلاعات مراکز تحقیقات به صورت الگوی کشت باید در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا چهره بخش کشاورزی را کاملاً تغییر دهد.
خاوازی با اشاره به اینکه تا قبل از سال ۱۳۹۳ کنترل کیفی کود سر و سامان نداشت، عنوان کرد: سامانه پیام کوتاه تعیین اصالت کود با هدف ساماندهی و نظارت بر بازار کود مصرفی بخش کشاورزی توسط مؤسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی شده و کشاورزان برای اطمینان از اصالت انواع مواد کودی خریداری شده میتوانند شماره ثبت برچسب روی بسته کود را به این سامانه پیامک کنند که تخلفات در این زمینه پیگیری قضائی هم دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تقریباً هیچ بذر گندم، جو و سویا وجود ندارد که خارج از کشور وارد ایران شود و همه توسط سازمان تحقیقات تأمین میشود، گفت: در پنج سال اخیر حدود ۸۰ رقم در اختیار کشاورزان قرار گرفت به عنوان مثال رقم گندم رخشان یکی از ارقامی است که کشاورزان پیشرو با حداقل یک تا دو نوبت مصرف آب کمتر از این رقم زیر ۱۲ تن در هکتار برداشت نکردند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: بسیاری از تغییرات نیاز به پیچیدگیهای عجیب تکنولوژی یا سرمایه گذاری ندارند و تنها با کسب اطلاعات از مراکز تحقیقاتی کشور صورت میگیرد.