با حضور دکتر راجرام محقق برجسته مرکز بین االمللی به نژادی گندم و ذرت؛ همایش ۵۷ سال پژوهش در مراکز تحقیقات کشاورزی فارس در داراب برگزار می شود.

maxresdefault 1

با حضور دکتر راجرام محقق برجسته مرکز بین االمللی بهنژادی گندم و ذرت؛ همایش ۵۷ سال پژوهش در مراکز تحقیقات کشاورزی فارس در داراب برگزار می شود.

به منظور ارج نهادن به  ۵۷ سال فعالیت علمی و پژوهشی  مراکز تحقیقات کشاورزی در استان فارس؛ همایش تجلیل از محققان برجسته استان فارس ، بویژه پژوهشگران و محققین مرکز تحقیقات حسن آباد داراب با حضور دکتر  سانجابا راجرام رئیس اسبق مرکز  بین المللی تحقیقات بهنژادی گندم و ذرت(سمیت) و دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی برگزار می شود.

مهندس توکلی رئیس مرکز  تحقیقات کشاورزی  حسن آباد  داراب اعلام کردند :  دکتر سانجایا راجرام دانشمند برجسته بهنژادی گندم، برنده جایزه جهانی غذا در سال ۲۰۱۵ و رئیس سابق برنامه بهنژادی گندم  در مرکز تحقیقات بین المللی گندم و ذرت (سیمیت) روز سه شنبه از آزمایشات غلات ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب در حسن آباد بازدید خواهد کرد. و روز چهار شنبه نیز ضمن شرکت در همایش تجلیل از ۵۷ سال خدمات پژوهشی  مراکز تحقیقات کشاورزی فارس که با حضور دکتر  اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی  و محققین سایر مراکز تحقیقات کشاورزی کشور  و جمعی از مدیران استانی جهاد کشاورزی فارس در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی  برگزار می شود سخنرانی خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: دکتر راجرام با اصلاح ژنوتیپ های برتری که در ایران بنام های فلات، چمران و شیرودی شهرت یافتند نقش ارزنده ای را در افزایش پتانسیل ژنتیکی گندم در ایران ایفا نمود. از ۳۶۰ میلیون هکتار گندم در دنیا ۵۰ میلیون هکتار متعلق به برنامه بهنژادی این دانشنمد و متخصص بزرگ است. دکتر راجرام با اصلاح ژنوتیپ های برتری که در ایران بنام های فلات، چمران و شیرودی شهرت یافتند نقش ارزنده ای را در افزایش پتانسیل ژنتیکی گندم در ایران ایفا نمود. از ۳۶۰ میلیون هکتار گندم در دنیا ۵۰ میلیون هکتار متعلق به برنامه بهنژادی این دانشنمد و متخصص بزرگ است. دکتر راجرام همکار و جانشین دکتر بورلاگ است. دکتر بورلاک بنیانگذار مرکز تحقیقات بین المللی سیمیت و تنها برنده حایزه صلح نوبل کشاورزی بود.

مهندس دست فال، مجری و  مسئول آزمایشات بین المللی گندم  در همین رابطه اضافه نمودند : ایران از ابتدای تأسیس مرکز بین المللی سیمیت در بیش از ۵۰ سال قبل عضو فعال آن بود ه است. ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب همکاری تنگاتنگ با این مرکز دارد. ماحصل این رابطه علمی اصلاح و معرفی ارقام مدرن و پرمحصول گندم است که توانسته اند پتانسیل گندم را در ارقام قدیمی از ۴ تن در هکتار به بیش از حدود ۱۱ تن در هکتار در ارقام مدرن افزایش دهند. در برنامه بهنژادی گندم داراب هم اکنون رقم زودرس مهرگان و شبرنگ برای شرایط خشک، رقم متوسط رس شوش برای شرایط نرمال و یک لاین جدید جو برای شرایط خشک در حال تکثیر بذر است که از سال آینده در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=24825

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *