لازمه حفظ کیفیت عطرو اسانس گل محمدی انجام روشهای مبارزه غیر شیمیایی است

Untitled

لازمه حفظ کیفیت عطرو اسانس گل محمدی انجام روشهای مبارزه غیر شیمیایی است

در راستای حفظ و نگهداری بزرگترین دشت گل دیم جهان وارتقا ء کیفیت گل ، کارگاه آموزشی آفات و بیماری های این محصول در روستای لایزنگان شهرستان داراب برگزار گردید.

دراین گارگاه آموزشی که در محل دهیاری لایزنگان و با حضور چمعی از بهره برداران دشت گل برگزار گردید مسئول  تولیدات گیاهی شهرستان ازجمله دلایل ظهور آفات و بیماری های گل محمدی در منطقه را تغییرشرایط اقلیمی وعدم بارندگی به میزان کافی در  سا لهای اخیردانسته وبر ضرورت بستر سازی وتهیه خاک مناسب جهت احداث باغات جدید تاکید کردند.

به گزازش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی داراب مهندس صدری بهره برداران رابه استفاده صحیح ازکودهای آلی وحیوانی پوسیده به میزان5-3کیلوگرم به ازای هر بوته گل توصیه واضافه نمودندازآنجا که نهال های مورد استفاده جهت تکثیر گل محمدی ممکن است آلوده باشد لازم است آنها راقبل از کاشت در محل جدید با محلول بردو فیکس یک درصد ضد عفونی نمود. این کارشناس ازجمله اقدامات لازم جهت مبارزه مکانیکی باآفات را انجام هرس و پاک سازی و مبارزه با علفهای هرز از اوایل آبانماه تااوایل دیماه معرفی کردند زیرااین اقدامات باعث کم شدن جمعیت آفات و نابودی مکان های زمستان گذرانی آفات می شود.

درادامه کارگاه ضمن معرفی آفات مهم گل محمدی ار جمله : زنجره ، تریپس ، زنبوربرگخوار و . . . و بیماری های مهم از جمله سفیدک پودری و بیماری قارچی پوسیدگی ورتیسلومی وآثار خسارت هر یک و روشهای مبارزه مکانیکی وشیمیایی علیه آنان تشریح گردید.

ایشان با توجه به لزوم حفظ کیفیت عطر واسانس و ارگانیک بودن محصول در مرحله اول بر انجام مبارزه مکانیکی و روشهای غیر شیمیایی جهت مقابله با عوامل تهدید کننده گلستان های دیم تاکید کردند.ودرهمین راستا گل کاران رابه روغن پاشی زمستانه با روغن ولک(یک ونیم لیتردر صد لیترآب) انجام هرس طی سه مرحله ( درپاییز با بریدن شاخه های اضافی ، در بهمن ماه قبل از جوانه زنی و پس از برداشت گل ) ، استفاده ازکودهای حیوانی پوسیده، انجام شخم پاییزه، استفاده ازروغن چریش ،مادهBT وکارتهای زرد وآبی چسپنده وتله نوری توصیه نمودند.IMG 0967

IMG 0982

IMG 0976

 

IMG 0973

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=24875

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *