خرما مهمترین کالا برای صادرات پس از نفت می باشد

IMG 1358

در کارگاه آموزشی نخیلات در داراب عنوان گردید

خرما مهمترین کالا برای صادرات پس از نفت می باشد.

دوره آموزشی کاشت –داشت و برداشت خرما همراه با آخرین یافته های تحقیقاتی جهت کارشناسان وکشاورزان پیشرو شهرستان داراب برگزار گردید.

 دراین دوره یک روزه فراگیران با اصول صیح وفنی تولید خرما آشنا شدند.

 محقق معاونت تحقیقات کشاورزی داراب با اشاره به سطح زیر 230هزار هکتاری نخیلات در کشور، ایران را یکی از 10کشور عمده تولید کننده محصولات باغی پس از کشورهای چین ، امریکا، برزیل ،هند ، ایتالیا ، فرانسه ، اسپانیا ، ترکیه ومکزیک اعلام کردند.فردین نژاد با بیان اینکه سالانه بیش ازیک میلیون تن خرما درکشور تولید می شودلازمه تولید خرما جهت صادرات را وجود امکانات بسته بندی به صورت مکانیزه  ، امکانات حمل ونقل منا سب ازجمله کانتینرهای سردخانه دار ، رعایت روش های صحیح برداشت ، امکانات انبارداری وسردخانه مناسب دانستند.این کارشناس ، نخل رادرختی مقدس که زیربنای ایجاد تمدن بشری بوده وکشت آن درایران ازسابقه طولانی برخورداراست معرفی و اظهار داشتند این محصول پس ازنفت مهمترین کالا برای صادرات می باشد مشروط بر اینکه صاحبان باغات خرما خوب آموزش ببینند وبه بازاریابی محصول توجه گردد.ایشان ایران ، مصرو عراق را مهمترین کشورهای تولید کننده خرما دردنیا دانسته که بیش از نیمی از 3/5 میلیون تن  خرمای تولیدی جهان در دو کشور ایران وعراق تولید می شود.

   ایشان بهترین درجه حرارت جهت رشد این محصول را  38-32 درجه سانتی گراد ، نقطه صفر رشد 7درجه سانتی گراد ، نقطه شروع کاهش رشد رویشی40 درجه سانتی گراد اعلام نمود ، بهترین هدایت الکتریکی خاک ( (  EC برای نخل 2700بوده که تاEC7000  نیزمتحمل است.ایشان از جمله  نکاتی که می بایست دریک نخلستان جهت انجام مدیریت صحیح رعایت نمود را شامل هرس ، تغذیه بهینه ، گرده افشانی به موقع ، تنک کردن خوشه  ، زمان گرده افشانی ، ایجاد تناسب برگ به خوشه ، آرایش خوشه ها ، مبارزه با آفات میوه وخوشه ، پوشش خوشه ها و میانه کاری با یونجه وسورگوم دانستند.

 وی بهترین روش تکثیر نخل را استفاده از پاجوش معرفی که وزن آن باید 27-25کیلوگرم ، دارای ریشه کافی ، مهارت کارگر، سن پایه مادری 5تا7سال ، عاری بودن از بیماری وآفت ، برگ کافی و…باشد.وی ازجمله عوامل در گیرایی پاجوش را نوع رقم ، زمان کاشت پاجوش ، نحوه جداسازی ، هرس وضد عفونی ریشه پاجوش ، نحوه کاشت ، پوشش پاجوش، آبیاری و عمق کاشت معرفی کردند.

IMG 1362

IMG 1360

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=24883

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *