به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان جلسه کمیته فنی محصول سالم باحضور امیری مدیر حفظ نباتات فارس، باصری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان واعضا کمیته فنی محصول سالم وادارات وابسته شهرستان سپیدان در سالن مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان برگزار گردید.
دراین جلسه باصری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان به ارائه گزارشی در مورد پتانسیل بالای تولید محصولات سالم شهرستان پرداخت.
وی با توجه به توزیع همه ساله زنبور براکون در مزارع گوجه فرنگی و لوبیا خواستار مستندسازی تاثیرات این عامل بیولوژیک در کنترل آفت هلیوتیس توسط اینسکتاریوم ها و کلینیک های گیاهپزشکی شد.
وی برلزوم برگزاری کلاس آموزشی توسط آزمایشگاه آب و خاک شهرستان با توجه به اهمیت بحث تغذیه گیاهی تاکید کرد و گفت با داشتن تغذیه مناسب گیاهی می توان مقاومت گیاه را در مقابله با آفات و بیماری ها افزایش داد و با پرداختن به مسائل تغذیه ای گامی مهم در زمینه سلامت محصولات برداشت.
در پایان امیری مدیر حفظ نباتات استان فارس با اشاره به پیشتاز بودن شهرستان سپیدان در تولید محصول سالم از کلیه افرادی که در این زمینه فعالیت دارند تقدیر و تشکر کرد
وی به دغدغه تولید محصول سالم در جامعه اشاره نمود و گفت تاکنون گام های موثری در زمینه تولید محصول سالم در این شهرستان برداشته شده است و تلاش در جهت دریافت گواهی سلامت محصولات امری ضروری می باشد.
امیری از افزایش تعداد ایستگاههای پیش آگاهی در سطح میکرواقلیم ها در جهت یافتن بهترین زمان و کاهش دفعات سمپاشی خبرداد و گفت ارزیابی همه ساله اینسکتاریومها ، جهت افزایش راندمان کارآیی آنها توسط شهرستان های طرف قرارداد ، کالیبراسیون سمپاش ها، بازرسی مداوم فروشگاه های سموم، رعایت نسخه نویسی در دریافت سم، اجرای سایتهای الگویی IPM امری مهم در تولید محصول سالم می باشد .
وی در بحث هزینه های آزمایشگاه ، پایش باقی مانده سموم و فلزات سنگین گفت که طی برنامه ریزی انجام شده 50 درصد هزینه ها به صورت یارانه پرداخت خواهد شد اما شرط اصلی آن تنظیم قرارداد با کلینیک گیاه پزشکی است و باید محصول تحت نظارت کارشناسان کلینیک تولید شود