مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان با اشاره به آغاز کار برداشت زعفران از اراضی این شهرستان گفت: پیش بینی می شود 175 کیلوگرم محصول از سطح 35 هکتار اراضی زعفران، برداشت و روانه بازارهای مصرف شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان، مهدی نصیری با بیان اینکه برداشت زعفران در بخش های مرکزی و همایجان این شهرستان در طول آبان ماه انجام می شود، اظهار کرد: عمر گل های زعفران سه روز است و برداشت قبل از طلوع آفتاب برکیفیت این محصول می افزاید.
وی گفت: برداشت این محصول گران بها به طریق دستی و طی دو مرحله چیدن گل و جدا کردن کلاله صورت می گیرد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه محصول زعفران در سومین سال پس ازکاشت به باردهی اقتصادی می رسد ابراز کرد: کود دهی، سله شکنی و مبارزه با علف های هرز؛ از جمله اقدامات مؤثر در مرحله داشت این محصول به شمار می آید.
به گفته وی: کشت و تکثیر زعفران از طریق پیاز، به میزان سه تا چهار تن در هر هکتار، انجام می شود و با وجود کم آب بر بودن این گیاه، در شرایط دیم، دو بار در سال آبیاری کمکی، بازده مطلوب تری را به دنبال خواهد داشت.
او تصریح کرد: کشت زعفران در این شهرستان از افزایش 25 درصدی نسبت به سال زراعی گذشته برخوردار بوده است و به دلیل نیاز آبی کم، شرایط اقلیمی سازگار و عملکرد مناسبی که دارد، با استقبال بهره برداران بخش کشاورزی مواجه شده است و در این راستا برگزاری دوره های آموزشی کشت زعفران و ارائه تسهیلات کم بهره جهت توسعه کشت این محصول در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.
نصیری، با بیان اینکه زعفران گیاهی دارویی و دائمی است که در اوایل پاییز به گل می نشیند افزود: این محصول با خواص دارویی فراوانی که دارد در طب گیاهی به عنوان آرام بخش، نشاط آور، خلط آور و برطرف کننده عفونت تجویز می شود.
او با تأکید بر متوسط عملکرد 5 کیلوگرم در هر هکتار از مزارع زعفران این شهرستان، اضافه کرد: محصول زعفران سپیدان از عطر و بوی مطلوب، رنگ زیبا و طعم تلخ و در عین حال دلپذیری برخوردار است و جهت مصرف داخلی شهرستان و سایر شهرستان های هم جوار در استان، به بازار عرضه می شود.