به گفته ی روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، شهرستان مرودشت، این روزها تب و تاب برداشت گوجه فرنگی را تجربه میکند. با توجه به پیشبینیها، این فصل برداشت که از اواخر تیرماه آغاز شده، تا پایان آبانماه ادامه خواهد داشت و انتظار میرود سود سرشاری را نصیب کشاورزان منطقه کند و در عین حال، بازارهای صادراتی را نیز از محصولات باکیفیت مرودشت سیراب سازد.
امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اعلام کرد؛ سطح زیر کشت تابستانه به ۲۵۰۰ هکتار و کشت پاییزه به ۱۷۰۰ هکتار میرسد که در مجموع ۴۲۰۰ هکتار را به کشت گوجه فرنگی اختصاص داده است.
امیریان اشاره کرد متوسط عملکرد ۷۵ تن در هر هکتار، نشاندهنده بهرهوری بالا و استفاده بهینه از منابع است که حاصل تلاش کشاورزان پرتلاش این منطقه است.
وی در ادامه گفت؛ ارقام هیبریدی مانند “بَدرو”، “بِریویو”، “سانسید”، “مَتین” و “کاسیو” که به دلیل مقاومت در برابر بیماریها، بازدهی بالا و کیفیت ممتاز انتخاب شدهاند، امسال نیز در صدر محصولات برداشت شده قرار دارند. این ارقام نه تنها نیازهای داخلی را پاسخگو هستند، بلکه با استانداردهای کیفی لازم برای صادرات نیز مطابقت کامل دارند.
آمارها حاکی از آن است که بخش عمدهای از گوجه فرنگی تولیدی در مرودشت به بازارهای بینالمللی صادر میشود. این موفقیت در عرصه صادرات، که نتیجه کیفیت بینظیر محصول و رعایت دقیق استانداردهای جهانی است، علاوه بر ارزآوری قابل توجه برای کشور، نقش مهمی در معرفی توانمندیهای کشاورزی ایران در عرصه جهانی ایفا میکند.
امیریان در پایان افزود؛ برای افزایش بهره وری آب، کشت گوجه فرنگی در بیش از 90 درصد مزارع به روش نشایی انجام می شود و بیش از 95 درصد مزارع نیز با روش نواری آبیاری می شوند و این امر عامل مهمی در موفقیتهای پی در پی این منطقه در تولید و صادرات گوجه فرنگی بوده است. همکاری تنگاتنگ بین کشاورزان و مسئولین، آیندهای پررونق را برای بخش کشاورزی مرودشت و در نهایت، برای اقتصاد ملی نوید میدهد.
