
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب از آغاز کشت محصول جو در سطح ۲۶۰۰ هکتار از اراضی آبی و دیم این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان داراب، حبیبالله فتحی با بیان اینکه عملیات کاشت جو در این شهرستان از اواسط مهرماه آغاز شده است و تا کنون در سطح ۵۵۰ هکتار کشت گردیده است، اظهار داشت: پیش بینی می شود تا پایان فصل کاشت در اواسط آذر ماه، ۱۶۰۰ هکتار به صورت آبی و ۱۰۰۰ هکتار به صورت دیم زیر کشت این محصول قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی داراب ارقام کشتشده جو را شامل نیمروز، نوروز و سایر ارقام مناسب منطقه دانست و خاطرنشان کرد: عملیات کشت در سال زراعی جاری با استفاده از روشهای کاشت نوین، از جمله بهکارگیری دستگاه «کف کار»، انجام میشود.
فتحی در ادامه به اهمیت چندمنظوره بودن محصول جو در این شهرستان اشاره کرد. علاوه بر تولید دانه که هدف اصلی کشت است، جو نقش مهمی در تامین علوفه دام منطقه دارد. این محصول به صورت «قصیل» (برداشت زودتر از موعد) یا از طریق چرای مستقیم دام، خوراک لازم برای دامها را فراهم میکند.
وی افزود: نکته قابل توجه آن است که پس از مرحله چرای دام نیز امکان بهرهبرداری مجدد از مزرعه وجود دارد. کشاورزان با انجام آبیاری تکمیلی، تغذیه گیاهی و مصرف کودهای ازته میتوانند محصول باقیمانده را بهصورت دانه یا بذر برداشت کنند. محصول نهایی نیز بسته به تصمیم کشاورز، یا بهعنوان بذر مورد استفاده در کشتهای بعدی حفظ میشود، یا به مراکز خرید تضمینی جو تحویل داده میشود.
