به گزارش خبرگذاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس ، محمدمهدی قاسمی در نشست با مدیران و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در حال حاضر تحریم ها و فشار مضاعفی از طرف استکبار جهانی وجود دارد که شرایط سختی را بر کشور تحمیل می کند، ابراز کرد: توجه به ارکان اقتصاد مقاومتی از جمله درون زا بودن به حل مشکلات موجود کمک می کند.
وی با بیان اینکه درون زا بودن یعنی توجه به ظرفیت ها و امکانات درون کشور، تصریح کرد: ارزشمندترین منابع داخلی، نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده است.
این مقام مسئول، گریزی به بحران کرونا و چالش های ایجاد شده ناشی از این بحران در بخش های مختلف زد و گفت: بخش کشاورزی نیز متاثر از این بحران است که از جمله آسیبها میتوان به کاهش مصرف شیر در جامعه، از دست دادن بازار مصرف گل و گیاهان زینتی یا نوسانات در تولید محصولات مختلف از جمله مرغ و محدودیت بکارگیری کارگرها و ایجاد اختلال در بازار رسانی محصولات اشاره کرد.
قاسمی با بیان اینکه هر فرد در سطح وظیفه و مسئولیت خود باید سعی در کاهش اثرات نامطلوب چالش ها داشته باشد، افزود: بحران تحریم، فرصت توجه به پتانسیلهای داخلی و بحران کرونا فرصت استفاده از فن آوری های نوین و راه اندازی سازمان مجازی به منظور ارائه خدمات به موقع، سریع، غیر حضوری، آسان و امن را فراهم می سازد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس؛ به 2 چالش اساسی بخش کشاورزی اشاره و اظهار کرد: از چالش های اصلی؛ علمی، فنی و مهندسی نبودن بخش کشاورزی است که در جهت رفع آن اجرای نظام نوین ترویج با جدیت دنبال می شود.
این مقام مسئول گریزی نیز به “طرح یاوران تولید” زد و گفت: در این خصوص دانشبنیان کردن کشاورزی از طریق انتقال یافته های علمی مختلف توسط پژوهشگران در دستور کار قرار دارد و در این راستا به دنبال استفاده از ظرفیت محققین بخش کشاورزی استانی و ملی به نحو موثرتر از گذشته هستیم.
وی دیگر چالش اصلی را کمبود سرمایه ارزان قیمت برشمرد و بیان کرد: در جهت رفع این چالش صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صندوق های خرد زنان روستایی تشکیل شده و افزایش سرمایه این صندوق ها در دستور کار قرار دارد و با نگاه ویژه در استان فارس دنبال می شود.
قاسمی با بیان اینکه صندوق های مذکور با سرمایه اندک تاثیرات مفیدی را دارند، ابراز کرد: به عنوان مثال سال گذشته صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان کوار به انگورکاران این شهرستان بیش از 2 میلیارد تومان کمک کرد که این امر علاوه برتنظیم بازار انگور، اشتغال زایی جدید و ارزش افزوده ای بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان را به دنبال داشت.
جاری سازی مدل تعالی به عنوان مدل مدیریتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: عرصه های وسیع کشاورزی در پهنه ها، مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها همگی مگاپروژه هستند که برای مدیریت کردن این مگاپروژه ها نیاز به سواد بالا است از این رو مدل تعالی سازمانی (EFQM) به عنوان یک مدل مدیریتی که باعث افزایش بهره وری در بخش کشاورزی می شود در این سازمان جاری سازی شده است.
قاسمی افزود: بر اساس این مدل ماموریتها، چشم اندازها و استراتژی ها تدوین شده است و به دنبال دستیابی به نتایج هستیم.
وی با بیان اینکه نتایج باید از طریق رهبری یا مدیریت درست با اتخاذ استراتژی های به هنگام که از تحلیل سوات استخراج شده دنبال شود، افزود: این نتایج با استفاده از ظرفیت کارکنان، منابع و شراکت ها و احصای همه فرآیندها در یک بستر رشد و یادگیری حاصل می شود.
قاسمی ابراز کرد: تعالی سازمانی یک مدل مدیریتی است که بر اساس این مدل برای جاری سازی هر استراتژی باید الگوی رادار حاکم باشد تا بهبود مستمر حاصل شود.
به گفته وی؛ مدل تعالی باعث انسجام، هماهنگی، هم افزایی و بهبود مستمر در مجموعه خانواده بزرگ جهاد کشاورزی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه هدف این سازمان گام برداشتن در سطح جهانی است و نوآوری، نظام مشارکت و نظام آراستگی بسیار مورد توجه است، اظهار کرد: این هدف با همکاری کل بدنه سازمان محقق می شود از این رو مدل تعالی در سطح مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و مراکز خدمات نیز جاری سازی شده است.
وی با اشاره به شعار سال بیان کرد: جهش تولید با یادگیری، آموزش و افزایش بهره وری قابل دستیابی است و بهره بردار پیشرو با بکارگیری دانش و تجربه؛ تولیدی بیش از سایرین دارد.
قاسمی با اشاره به اینکه یکی از چشم اندازهای سازمان قرار گرفتن در جایگاه اول تا سوم در کشاورزی پایدار و تولید محصولات ارگانیک با صیانت از منابع طبیعی، آب، خاک و هوا تا سال 1404 به عنوان یک سازمان پیشرو است، تاکید کرد: باید همه مسئولین از جمله مسئولین پهنه و مراکز جهاد کشاورزی و مدیران شهرستان دست به دست هم بدهیم تا به چشم انداز دست یابیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: مستندسازی تجارب همکاران مراکز در قالب چهارچوب؛ از اقدامات موثر در افزایش بهره وری کشاورزی است و ظرفیت انتشار در خبرنامه سازمان به عنوان تجارب مرکز خدمات جهاد کشاورزی استان فارس وجود دارد.
همایش روسای مراکز جهاد کشاورزی به ریاست محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و با حضور معاونین، مدیران ستادی و شهرستانی و با هدف تبیین اولویت ها، اهداف و استراتژی ها و مروری بر توفیقات و دستاوردها، درصد پیشرفت برنامه ها در سطوح عملیاتی، شناسایی چالش ها و ارائه پیشنهادات سازنده برگزار شد.