محمود ظهیری در گفتگو با خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزی در استان فارس، ضمن تبریک فرا رسیدن پانزدهم مهرماه روز جهانی پنبه با بیان اینکه استان فارس دارای رتبه اول کیفیت الیاف پنبه در کشور است، ابراز کرد: طرح ملی پنبه بنیان با توسعه کمی و کیفی این محصول اجرا می شود.
به گفته وی؛ طرح پنبه بنیان شامل زیر پروژه های مقایسه ارقام، تغذیه، روش های کشت، کنترل تلفیقی عوامل خسارت زا و بهینه سازی مصرف سموم با سم پاش های مختلف است.
ظهیری افزود: در طرح مقایسه ارقام 10 رقم با هدف انتخاب رقم متحمل به شوری(EC بالا)، مقاوم به تنشهای خشکی، دارای عملکرد بالا، زودرسی و کیفیت الیاف بالا بررسی می شوند.
وی با بیان اینکه در پروژه تغذیه چهار پلات در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در پلات اول بر اساس آزمون خاک، پلات دوم بر اساس آزمون خاک به اضافه ۲۵ درصد افزایش مواد تغذیه ای، پلات سوم بر اساس آزمون خاک به اضافه محلول پاشی با سولوپتاس و پلات چهارم بر اساس آزمون خاک به اضافه پتاس بالا (حداقل۱۰۰ کیلو نسبت به شاهد) و محلول پاشی روی و بُر پروژه تغذیه اجرا می شود.
این مقام مسئول از پروژه کنترل تلفیقی عوامل خسارت زا نیز سخن گفت و افزود: این پروژه تلفیقی از مبارزه شیمیایی، نصب کارت و تله فرمونی و مقایسه با مزرعه شاهد در شرایط معمولی کشاورز است و در پروژه پنجم مصرف سموم با سمپاش های مختلف پهپاد بوم دار و سمپاش های در دسترس کشاورزان بررسی می شود.
طرح ملی پنبه بنیان در سطح پنج هکتار و با تناوب پنبه با غلات اجرا می شود و حداقل به مدت سه سال استمرار خواهد داشت.